Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább él a remény!

| 2021. 04. 23. | 23:09:00
Szépített a Debrecen.
Tovább él a remény!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztos győzelmével 2-1-re szépített a DEAC kosárlabdacsapata az Alba Fehérvár elleni negyeddöntőben.

A hajdúságiak végig vezetve uralták a találkozót, így hétfőn már az egyenlítésért léphetnek pályára Fehérváron.

Az első két mérkőzést az Alba Fehérvár nyerte, így annak tudatában léphetett pályára a Debreceni Egyetem gárdája, hogy egy újabb vereséggel biztosan véget ér számukra a 2020-21-es szezon. Az első két összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is Tóth Ádám kosaraival indult a találkozó, a center két közelijével egy perc után 4-0-ra húzott el a házigazda. Az Alba hamar jelezte, szeretné rövidre zárni a párharcot, Vojvoda hárompontosa után már Kovács Adrián volt kénytelen magához hívni övéit (4-7). A meccs előtti nyilatkozatoknak megfelelően érezhetően jóval több energiát fektetett védekezésébe a DEAC, Moody triplája, Drenovac nagyszerű betörései és Hines zsákolása után pedig már újra a cívisvárosiaknál volt az előny (16-12). A folytatásban sem lassítottak, tudatos kosárlabdát mutatva őrizték fórjukat, így tíz perc után 24-18 volt az állás.

A Vojvoda-Davis-Hearst trió ezúttal sem fukarkodott a pontokkal, de szemmel láthatóan jóval nehezebb helyzetekből voltak kénytelenek elengedni dobásaikat. A második felvonás kezdetén kissé megtorpantak a csapatok, mindkét fél rengeteg személyi hibával tördelte a meccs ritmusát. Állandósut a minimális debreceni vezetés, a negyed derekán pedig érkezett Carlton Guyton, két hárompontosa után már Forray Gábor kérte ki taktikai szünetét (38-29). A folytatásban sem volt megállás, az amerikai hátvéd duplája után már kétszámjegyűre hízott a differencia. Az Alba összesen huszonötször állhatott a büntetővonalra az első félidőben, de mivel rengeteget hibáztak, így nem tudtak közelebb kerülni. A nagyszünethez közeledve Somogyi kintről, Tóth pedig a festékből talált be, így 13 pontos debreceni vezetéssel zárult a játékrész (49-36).

A fordulás után Drenovac kihagyott ziccere egy pillanatra megzavarta a hazaiakat, de hiába került tízen belülre az Alba, a DEAC egy 9-0-s azonnal válaszolt (58-40). Moody büntetőivel már húsz fölé nőtt a különbség, de a fehérváriak nem adták fel, Omenaka hatalmas zsákolásával és Markovics tempójával igyekeztek visszajönni a mérkőzésbe (67-53). Moore kosaraival tartotta előnyét a Debreceni Egyetem, míg a vendégek ekkor Csorvási palánkalatti játékával igyekeztek érvényesülni. A negyed végét ismét megnyomta a Kovács-csapat, Drenovac utolsó másodperces kosarával pedig már eldőlni látszott a találkozó (81-59).

 Az utolsó tíz perc kezdetén területvédekezésre váltott az Alba, de ez sem törte meg különösebben a DEAC lendületét, türelmes játékkal tartották előnyüket. A győztes kiléte szép lassan eldőlt, Kovács Adrián pedig gondolva a párharc hétfői folytatására, pihentette kulcsjátékosait. A mérkőzés utolsó perceire visszavettek a csapatok, de a debreceniek győzelmét így sem fenyegette semmi, így a DEAC története első rájátszás sikerének köszönhetően 2-1-re szépített.

Folytatás hétfőn Fehérváron, ahol továbbra is az életbenmaradás a tét Tóth Ádámék számára.

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–1 az Alba Fehérvár javára.

MESTERMÉRELG
Kovács Adrián:  Magabiztos győzelmet arattunk, amihez az kellett, hogy higgyünk az egész éves munkában, egymásban, és a „haditervben”, amit kidolgoztunk. Felkeményedett a védekezésünk, ezáltal sok könnyű kosárhoz jutottunk, de felállt védelem sem remegtek meg a kezek. Türelmesen támadtunk, így erőlködés ki tudtuk alakítani a megfelelő dobóhelyzeteket. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk hétfőn, de az első lépést megtettük a talpra állás felé. Éhesek vagyunk a sikerre, az egyenlítésért megyünk Székesfehérvárra.
Forray Gábor:  Megérdemelt hazai győzelem született, jobb volt a DEAC. Úgy gondolom, hogy fejben nem álltunk készen erre az összecsapásra, sok buta hibát vétettünk. A büntetőkkel is meggyűlt a bajunk, de ezek a debreceniek érdemeiből természetesen semmit nem vonnak le. Nagy probléma nem történt, hiszen a vereség ellenére is mi vagyunk előnyösebb helyzetben. Hétfőn hazai pályán le kell zárnunk a párharcot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.