Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

21 pontos vereséget szenvedett a DEAC

| 2021. 03. 12. | 20:16:00
Kikapott a Debrecen Kaposváron.
21 pontos vereséget szenvedett a DEAC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első félidei gyenge játékának köszönhetően 21 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Kovács Adrián együttese ezúttal csak árnyéka volt önmagának, a taktikusan játszó Kaposvár pedig megérdemelten győzte le a több, mint két hónapja veretlen hajdúságiakat.

A DEAC kezdte jobban a találkozót, Hines és Moore rögtön az első két támadásból eredményes volt a hárompontos vonalon túlról. A folytatásban kissé megtorpantak a hajdúságiak, így három egymást követő hazai kosárral már a Kaposvárnál volt az előny (7-6). Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a negyed derekán Allen vezérletével öt ponttal megléptek a vendéglátók. Hiába érkezett a padról Drenovac és a sérülését többé-kevésbé a háta mögött hagyó Moody, a somogyiak tovább robogtak, Curry hárompontosa után pedig már kétszámjegyűre hízott a differencia, így Kovács Adrián volt kénytelen magához hívni övéit. A negyed hajrájában sem akart összeállni a debreceni védekezés, a rendkívül motiváltan kosárlabdázó Kaposvár pedig 28-15-ös vezetéssel zárta a játékrészt.

Drenovac kosarával indult a második felvonás, de Miliszavljevics sorozatban szerzett hét pontja után már komoly bajban volt a DEAC (35-17). Hiába fújt Moody ébresztőt egy távolival, a folytatásban is szokatlanul fásultan mozogtak a debreceniek, nyoma sem volt az elmúlt két hónapban már megszokott olajozott játéknak. A védekezés átjáróház volt, a támadásokba pedig rendre hiba csúszott, a szenzációsan játszó Kaposvár a negyed felénél már húsz fölé tornázta előnyét. Kovács Adrián nem győzte forgatni csapatát, védekezésváltásokkal is igyekezett feltüzelni övéit, de jelentősen így sem sikerült közelebb kerülni, a nagyszünetben 51-32-t mutatott az eredményjelző.

A fordulás után már jóval motiváltabban kosárlabdáztak Tóth Ádámék, de egyszerűen nem sikerült átlépni saját árnyékukat, a rengeteg bosszantó hibának köszönhetően stagnált a különbség. A negyed második felében ugyan tizennégyre is zárkózott Drenovac hármasával a DEAC, de a számtalan ki nem kényszerített hiba miatt ennél közelebb nem sikerült kerülni. Ugyan a negyedet két ponttal megnyerték a hajdúságiak, de a tetemes hazai fór ledolgozása ennek ellenére egyre messzebb került.

A DEAC ennek ellenére nem adta fel, a záró felvonást Drenovac vezetésével egy 9-2-es futással kezdték, így újra felcsillant a remény (73-63). A nagyot játszó Morris Curry hármasával és Rivers három büntetőjével szempillantás alatt újra 16 volt közte, így hét perccel a vége előtt gyakorlatilag minden kezdődhetett elölről. Három perccel a vége előtt Hines hagyott ki üresen egy zsákolást, majd a hazaiak szereztek belőle egy hárompontost, mely jelenetsor nagyszerűen jellemezte az egész mérkőzést. Ugyan a fordulás után már időnként emlékeztetett a Debreceni Egyetem játéka a 2021-ben megszokotthoz, az első félidőben összeszedett tetemes hátránynak köszönhetően esélyük sem volt a győzelemre. A vége 21 pontos hazai győzelem lett,  így megszakadt a debreceniek győzelmi sorozata, de az utolsó fordulóban még így is megmaradt az esélyük, hogy hazai pályán kiharcolják az alapszakasz harmadik helyét.

Kaposvári KK-DEAC 93-72 (28-15, 23-17, 20-22, 22-18)

Kaposvár: CURRY 27/18, Krnjajski 7/3, RIVERS 21, ALLEN 11, Révész 6 csere: MILISZAVLJEVICS 11/3, Heindlein 4, Bogdán 6, Plézer -.
vezetőedző: Nikola Lazics

DEAC: Moore 7/3, Somogyi -, Guyton 4, HINES 13/3, Tóth 12 csere: DRENOVAC 21/6, Moody 13/6, Polyák -, Molnár M. 2, Molnár D. -, Neuwirth -.
Vezetőedző: Kovács Adrián

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
A Mályva utcából érkezett a riasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.