Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csúszva-mászva, de győztek a debreceniek 

| 2022. 04. 08. | 21:34:00
A végéig nyílt volt az MTK elleni bajnoki mérkőzés.
Csúszva-mászva, de győztek a debreceniek 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-26-ra legyőzte a DVSC Schaeffler az MTK együttesét az elsőosztályú női kézilabda bajnokság 21. fordulójának április 8-i játéknapján a Hódosban. 

Rendkívül gyengén kezdett a Loki, életjeleket az első percekben a két szélsőn, Petruson és a brazil Costán kívül senki sem mutatott. Az élettelen védekezés eredményeként – Csapó kapus is csak akkor találkozott a labdával, amikor a hálóból kellett kiszedni – 8-4-es vezetést szereztek a vendégek bő tíz perc alatt.

Nem mondható, hogy a hazai vezetőedző, Szilágyi Zoltán időkérése után rendkívüli módon feljavultak volna a piros-fehérek, hiszen húsz perc után is 7-11 volt az eredmény. Alig változott a játék képe, amely egy céltudatos, kemény MTK-t és egy puha, dekoncentrált, lassú DVSC-t mutatott. A három gólt szerző Petrus három ziccert rontott, a csalódott lányt Szilágyi Zoltán vigasztalta, a helyére küldve Vámos Mirát. 

Aki úgy vélte, elértük a mélypontot, jól sejtette: két védhetetlen Planéta-bombával megcsillant némi önbizalom az első félidő vége felé, és Vámos Mira találatával már két gólra is sikerült megközelíteni a fővárosiakat. Sajnos újabb kikényszerítetlen hibák jöttek hazai részről, amelyeket azonnal megbüntetett az MTK (11:15). Szerencsére Vámos Petrának a félidőt jelző dudaszó előtt másodpercekkel sikerült szépíteni (12:15), hogy mégse teljesen a padlóról kelljen megpróbálni felállni a szünet után.

Lendületes DVSC jött ki a második félidőre, azonnal érezető volt, hogy megváltozott a csapat karaktere. A 36. percben Vámos Petra megpattanó lövése már egyenlítést hozott (36-36). Örülni még korai volt, hiszen a vendégek újra visszavették a vezetést. Majd a 45. percben egyenlített Tóvizi, sőt a debreceni beálló volt az, aki kiharcolta a hetest, amelynek az értékesítésével Kovács Anna 24-23-ra módosította az eredményt. Innen még visszatért Vida Gergő MTK-ja, de a hipermotiválttá váló Loki egyik vendégtámadást védekezte ki a másik után, nem mellesleg Csapó javuló teljesítményével. Így történt, hogy az MTK az utolsó tíz percben mindössze egyetlen gólra volt képes, ami a vereséget jelentette számukra, hiszen a piros-fehérektől Kovács, Jezsikava, s a legvégén Bordás is betalált.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Benne volt a pakliban, hogy nehéz meccs lesz, így is történt. Felszabadultan, teher nélkül játszott az MTK, mi pedig nem igazán tudtuk kihasználni a ziccereket. Görcsösen játszottunk, nem jó, nem szép játékkal, de győztünk, ez pedig a csapata mentális erejét mutatja.
Vida Gergő: – Nem vagyok bosszús, inkább büszke vagyok a csapatomra. Megnehezítettük a harmadik helyen álló csapat dolgát, jól küzdöttünk, de összességében a végjátékban megérdemelten nyerte meg az összecsapást a DVSC.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.