Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kihasználta a DVSC a Siófok csődjét 

| 2022. 01. 15. | 20:41:00
Erősen tartalékosan is nyerni tudtak Bordás Rékáék. 
Kihasználta a DVSC a Siófok csődjét 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

23-21-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Siófok KC együttesét a K&H női kézilabda liga január 15-i játéknapján a Balaton-parti városban. 

A találkozó első félidejét a mieink szerencséjére rendkívül gyengén kezdte a Siófok, egymás után adták el a labdákat középen, a Loki pedig, ha érezhető is volt a kulcsemberek hiánya, azért kétgólos előnyt harcolt ki az első 15 percben (4-6). A kapuban Csapóval, mezőnyben a Petrus, Vámos, Hornyék, Bordás, Fachinello, Arany hatossal kezdő Lokit eleinte Poczetnyik Lucával és Szabó Ninával frissítgette Szilágyi Zoltán vezetőedző. A következő negyedórában azonban megfordult a szél, valamelyest erőre kaptak a hazaiak, de főleg a kapuvédő Herczeg kimagasló teljesítményének eredményeként átvették a vezetést a szünetre. Ebben a periódusban Vámos nem tudott annyiszor rágyorsítani, Hornyák lövései sem sikerültek, a szélsők felsültek. Védekezésben még csak-csak tartotta magát a Loki, de a helyzetkihasználás katasztrofális volt, tizenkét perc is eltelt lőtt gól nélkül.

[Beillesztett cikk: Majd az összes büntetőjét kihagyta a Debrecen, de egy precíz német ezt is helyretette ]

Azonban csodák csodája – bár Herczeg továbbra is a Siófok messze legjobbja volt – a második félidő elején a tartalékos DVSC Bordás Réka góljával egyenlített (11-11, 34. perc), majd a veterán szerzemény, Denoise Fachinello főszereplésével el is ment a hibát hibára halmozó siófokiak mellett. Nem a Loki rukkolt elő hirtelenjében valami eget rengető kézilabdával, hanem az ellenfél szórta el a labdákat sorra, a piros-fehérek pedig köszönték szépen, éltek a felkínált lehetőségekkel…

A végjáték nagyon szoros volt. Öt és fél perccel a lefújás előtt az egyre inkább bekkelő debreceniek túlságosan magukra húzták az ellenfelet. A siófoki részről szinte egyetlenként nagyon akaró Debreceni-Klivinyi egalizált (19-19), de Vámos nem pepecselt a válasszal (19-20), ahogy Kiss Nikolett egyenlítését követően is a válogatott irányító szerezte vissza az előnyt (20-21, 57. perc). Ugyanabban a percben a másik oldalon Lakatos verekedte be magát ziccerbe (21-21), majd  a DVSC másik brazilja, Mariana Costa emelkedett a jobb szélen és vágta a hálóba a labdát (21-22, 58. perc). A túloldalon, 68 másodperccel a vége előtt Kiss Nikolett lövését bravúrral védte Giegerich, Fachinello pedig feltette a pontot az i-re (21-23); személyében – legalábbis az első benyomás alapján – olyan játékost szerződtetett a Loki, aki nem fél felvállalni a felelősséget.  

A piros-fehérek nemcsak azért ünnepelték körtánccal a győzelmet, mert Siófon évekig nem termett babér. Hanem nagyon is tiszában vannak azzal, hogy ennek a két pontnak – a körülményekre tekintettel – most igenis nagyon kell örülni, és a tabellán elfoglalt helyezés dacára nem a Loki volt ennek az összecsapásnak a favoritja. Jövő vasárnap a Vasas ellen – a Hódosban – talán már könnyebb lesz.

MESTERMÉRLEG
Uros Bregar: – Tudtam, hogy vannak problémái ellenfelünknek, amely hiányzói ellenére nagyot küzdött. Támadásban mályen tudásunk alatt játszottunk, a hajrában pedig Vámos Petra egyéni megoldásai eldöntötték a meccset.
Szilágyi Zoltán: – Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Nagyot küzdött mindkét csapat, nem volt szép a játék. Sokat hibáztunk támadásban, de védekezésben végig fegyelmezettek voltunk. Ez volt a siker kulcsa, és az, hogy a sorsdöntő momentumokban akadtak, akik felvállalták a felelősséget. Nehéz hét van mögöttük, küszönöm a lányoknak, hogy nem adták fel végig bíztak magukban és a sok hiányzó ellenre megszerezték a két pontot

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.