Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hit fegyverével mértek csapást a debreceniekre

| 2021. 11. 10. | 20:14:00
Jelentős előnyt ajándékozott el a Loki az MTK otthonában.
A hit fegyverével mértek csapást a debreceniekre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler az MTK Budapest otthonában a K&H női kézilabda liga november 10-i játéknapján.

Az első félidőt a debreceniek uralták, jobban lőttek, jobban védekeztek fővárosi ellenfelüknél. Golovin Vlagyimir – aki a női válogatott szövetségi kapitánya is – a második félidőre átszervezte a a hazaiak játékát. A DVSC túlélte az egyenlítésért indított MTK-rohamot, majd magabiztos, négygólos vezetés birtokába került. Egyéni hibák és a fővárosiak hite vezetett el oda, hogy még a jó formában védő Giegerich sem tudta megmenteni a Lokit a vereségtől. 

Első félidő – ahogy a nagykönyvben

Az első tíz perc kiegyenlített játéka után kezdett ellépegetni ellenfelétől a mezőnyben Petrus, Hornyák, Vámos, Bordás, Kovács, Costa hatossal, a kapuban Giegerichhel kezdő DVSC. Így a 11. percen még 7-7-et mutatott a tábla, a 19. percben viszont már 8-12-re a debreceniek vezettek. Jól védekeztek, labdákat szereztek Vámosék, a széleken Petrus Mirtill és Mariana Costa magabiztos befejezésekkel növelte a Loki-gólokat, míg Szabó Nina szinte az első labdaérintéséből szemtelen, lapos lövéssel vette be az MTK kapuját. Egészen 11-17-ig vágtattak a vendégek, akikkel jóformán csak Anna Kekézovity – vagyis a volt debreceni, leánykori nevén Anna Punko – tartotta a lépést. A 28. percben Pelczéder Orsolya szorongatott helyzetben, cunderrel járt túl Giegerich eszén a bal szélen, ezzel lett 12-17. 

A brazil Costa egy nagy sprinttel még gólt szerzett az utolsó pillanatokban, így 14-18-al, alapvetően jó teljesítmény tudatában vonulhattak pihenni Kovács Annáék.

Nagyon elrontottuk a végét

A DVSC ifjú kiválóságának, a válogatott Vámos Petrának ezúttal nem ment annyira jól, de pontosabb azt írnunk, hogy rá és Kovácsra különösen figyelmet fordított Golovin az MTK-védekezés megszervezése során. A második félidő tíz perce a hazaiakról szólt, akik elől és hátul is kijavították a hibákat, és koncentrált kézilabdázással egy gólra jöttek fel (39. perc, 19-20). Szilágyi Zoltán időkérése egy falat kenyérként kellett, de még jobban ízlettek Hornyák Dóra átlövései – a tapasztalt játékos felvállalta a vezér szerepét. A már említett Szabó sprintje és jó befejezése, majd egy Arany Rebeka által kiharcolt, Vámos révén pedig értékesített hetessel újra elment a Loki, 20-24! A négygólos különbség a 49. percben kezdett olvadozni (22-25), Pál Tamara hetesével pedig ismét a DVSC nyakán lihegtek a kék-fehérek (24-25, 52. perc). 

Giegerich két védéssel, Csernyánszki Liliána pedig remek közbelövéssel tartotta a Debrecennél az előnyt 24-26, 54. perc), de sajnos ekkor már tapintható volt, hogy egy önmagához képest gyenge Vámos és Szabó nem lesz elég a finisben oly fontos karmesteri pálcához. Voltaképp ezért érkezett a pályára Csernyánszki, de a 17 éves lánytól nem várhattunk csodát. Főleg annak fényében, hogy a mieink szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni az „üveghangon” pörgő Marincsákékkal (az MTK egy másik debrecenije); az MTK minden labdára előbb ért oda, minden rést lefedett és szinte minden helyzetet kihasznált az utolsó öt percben.

A hazaiak bő két perc alatt három gólt szereztek nulla vendég találat ellenében (29-27, 59. perc). A legvégén Szabó góljával – mivel közben Arany betalált – akár döntetlen is lehetett volna, de a bírók a videózás alapján úgy ítélték meg, hogy a játékos góljába már beleszólt a mérkőzés végét jelző dudaszó: 29-28-ra győzött az MTK. Okkal szomorkodhatott a lefújás után Giegerich és Hornyák, de Petrus és Costa is: bár odatették magukat, a végén keserű szájízzel jöhetnek haza.

MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Nagyon örülünk a két pontnak, erős csapatot győztünk le. Akadtak olyan periódusok, amikor a támadójátékunk nem működött. Hiába vezetett az ellenfél, volt bennünk hit, harcosságunknak köszönhetően elbizonytalanodott a DVSC. Nem játszottunk tökéletesen, de csapatként nyertünk.
Szilágyi Zoltán: – Egy majdnem megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, s csak magunkat okolhatjuk. A második félidőben egyre bizonytalanabbá váltunk, a támadójáték tanácstalannak tűnt. A belső pozíciókban Hornyák Dórán kívül nem volt senki, aki eredményes tudott lenni. Ehhez jött a védekezés felpuhulása. Remélem, tanulunk a meccsből!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.