Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reálisnak tartják a harmadik hely megszerzését a DVSC kézilabdázóinál

| 2021. 08. 19. | 18:22:00
A Hódosban nem állt meg a tavaly kezdődött korszerűsítés, a csarnok hűtését is megoldják.
Reálisnak tartják a harmadik hely megszerzését a DVSC kézilabdázóinál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2021/2022-es idényben a harmadik hely megszerzése a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának a célja, míg az EHF Európa Ligában a csoportkör és lehetőleg a továbbjutás az elvárás – közölte a klub augusztus 19-i sajtótájékoztatóján Ábrók Zsolt ügyvezető, aki Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével számolt be a Hódos Imre Rendezvénycsarnok újabb fejlesztéseiről.

Utóbbi emlékeztetett, tavaly nyártól elkezdődött a DVSC szervezeti átalakítása, melynek egyik fő csapásiránya a labdarúgó és a kézilabda klub működtetésének egységesítése, ésszerűsítése. Másik lényeges törekvés, hogy a szponzori-támogatói együttműködésekkel maguk a partnerek is érezzék megbecsülve, kiszolgálva magukat, ha már olyan, a város számára fontos ügy mellé állnak, mint e két csapatsport. Harmadikként említette Papp László, hogy csak az elmúlt időszakban egymilliárd forintot meghaladó összeget fordítottak a Hódosra különféle állami pályázatok, tao-pénzek és 170 millió forint önkormányzati forrás révén.

Maga a csarnok tavaly és az idei évben is beruházások színtere: a mostani ütemben bruttó 350 millió forintot költenek rá, mely révén felújították az irodaszintet és az alagsort, a világítási rendszert, kicserélték az elektromos főelosztót, sokat javítottak a hangtechnikán, valamint dolgoznak a tetőszerkezeti csapadékvíz-elvezetésen, a hűtéstechnikán stb.

A névadó szponzor, a Schaeffler Csoport képviseletében Szabó Péter (FAG Magyarország, ügyvezető) úgy fogalmazott, biztos a cég és a klub közötti hosszútávú támogatói kapcsolatban. Egyben köszönetét fejezte ki Ábrók Zsolták felé, mondván, a kézilabdaklubnál már az elmúlt években is hangsúlyt kapott a szponzori kör iránti extra figyelem. Szabó Péter nem mellékesen a DVSC labdarúgó klubját működtető zrt. igazgatósági elnöke; mint megjegyezte, biztos a kézisek harmadik helyezésben, reális célnak tartja azt.

A Vácról igazolt új edző, Szilágyi Zoltán kissé finomítva a bronzos elváráson azt mondta: ha már az első évében sikerülne megszerezni a harmadik helyet, annak nagyon örülnének, ugyanakkor a minimális cél a nemzetközi kupaszereplés biztosítása, valamint javítani a 2020/2021-es idény ötödik helyezésén.

Szilágyi Zoltán: Megvannak a feltételek ahhoz, hogy a DVSC a harmadik számú klubbá váljon női kézilabdában

Bár a DVSC leggólerősebb játékosa, Kovács Anna a jobbszélső Arany Rebekával együtt kihagyni kényszerült az előszezon nagyobbb részét, míg Bordás Réka Vámos Petrával együtt az olimpia miatt csak a héten csatlakoztak a többiekhez. A tehetséges, de a felnőtteknél még csak a szárnyait bontogató Csernyánszki Liliána és Panyi Anna pedig a megnyert ifjúsági Eb miatt maradtak ki a debreceni előszezonból. Ezen körülmények ellenére Szilágyi Zoltán úgy nyilatkozott, sikerült elvégezni a felkészülés eddigi szakaszára tervezett munkát. Igaz, a kívánt játék egyelőre csak felvillanásokban jelent meg a pályán. A szakember optimista, szerinte megvannak a feltételek ahhoz, hogy a DVSC a harmadik számú klubbá váljon női kézilabdában. 

Ami a kézilabdázóknál igen, a focistáknál nem

A Cívishír kérdésére Ábrók Zsolt (képünkön) közölte: amennyiben a helyzet úgy hozza, ezúttal sem fog félni alkalmazni motivációs eszközként a tavaly szeptemberi gyenge kezdés utáni, győzelmekhez kötött javadalmazást. Akkor ez jól sült el (a szankció a teljes stábot érintette az ügyvezetőt is beleértve). 2021 elején ismét ehhez az eszközhöz nyúltak, de akkor az edzőváltás (Köstner Vilmos helyett Kudor Kitti) végül felülírta az elgondolást.
Szabó Péternek feltettük a kérdést, hogy a labdarúgóknál előfordulhat-e hasonló, mire ő azt válaszolta, a Gyirmót elleni hazai vereség – 2021. február – után voltak megvonások, ha ez nem is került a nyilvánosság elé. A klubnál megvan a módja a büntetésnek, de jobban szeretnék és azért dolgoznak, hogy a győzelmekről szóljanak a hírek – tette hozzá.  

A napokban elhunyt Jeddi Mária kapcsán arról érdeklődtünk, milyen lehetősége van a klubnak a néhai kiválóság emlékének őrzésére. Ábrók Zsolt utalt rá, hogy Jeddi Máriát a klub a saját halottjának tekinti, vállalva a temetés költségeit. Emellett igyekeznek minden szükséges segítséget megadni a hozzátartozóknak.

Megtudtuk azt is, hogy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok zord épülete 2022-ben külsőleg is megszépülhet. Vizsgálják, miként lehet változtatni az épület árnyékolástechnikai elemein, és festés várható.

A Debrecenbe igazolása előtt több éven át komoly sérüléssel bajlódó Planeta Szimonetta erőnléti állapota jelenleg jobb, mint amire a DVSC edzői stábja számított. Szilágyi Zoltán elmondása szerint a jobbátlövőre meghatározó szerep vár a védekzésben, ráadásul Kovács Anna sérülése miatt egyelőre támadásban is nagyon oda kell tennie magát a korábban Franciaországban légióskodó kézilabdázónak.

Elhangzott még: Vámos Petrával tárgyalásokat folytat a klubvezetés a hosszabb távú debreceni elköteleződés érdekében, az eredményről, amikor itt az ideje, beszámolnak. 

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.