Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szolid labdázgatás Békéscsabán, debreceni sikerrel

| 2021. 03. 27. | 18:28:00
Hozták a kötelezőt Kovács Annáék; a jobbátlövő tíz góllal zárt.
Szolid labdázgatás Békéscsabán, debreceni sikerrel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30-23-ra legyőzte a DVSC Schaeffler az Ubility Group-Békéscsaba együttesét az elsőosztályú női kézilabda bajnokság március 27-i játéknapján. A viharsarki fellépésre kötelező győzelemként tekintettek a Lokinál, tekintve, hogy a piros-fehérek az utolsó helyezetthez látogattak. Ebben nem is kellett csalódni, lényegében csak a gólkülönbség volt kérdéses. A Lokit irányító Kudor Kitti inkább akart több játéklehetőséget adni a kevesebbet szerepeltett játékosoknak, így tönkre nem verte a DVSC a békésieket, „csak” magabiztos győzelmet aratott.  

Tartalék kapus a kezdőben

A debreceniek felkészülését nem csak több játékos koronavírus-fertőzése nehezítette, hanem az is, hogy a magyar válogatottal az olimpiai részvételt kiharcoló Tóvizi Petrát és Vámos Petrát is nélkülözni kellett egy ideig. Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy a kezdőcsapat sem a megszokott volt: Torda – Petrus, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany hetessel vágott a mérkőzésnek a Loki. A magyar mezőnyben gyöngécskének számító hazaiak bő negyed óráig tudtak tapadni a piros-fehérekre, majd 10-12 után elkezdett nyílni az olló. Nem mintha addig nem volt fordult volna elő akár négygólos debreceni előny is a kedvére cselezgető Kovács Anna és Vámos gólerős játékának köszönhetően, de a 19. perctől nem volt pardon. Ennen a Loki fiatal kapusának, Torda Vanesszának (ő egyébként a harmadik számú portás Csapó és Giegerich mögött) is volt némi szerepe, hiszen az idő előrehaladtával egyre több védést mutatott be. 

A félidei 12-17 után nagyon gyorsan, hat perc alatt 12-22-re módosította az állást a Loki. Ha addig sem kellett nagyon aggódni a debreceni hölgyekért, akkor az utolsó húsz percben legfeljebb annak szoríthattak a piros-fehér drukkerek, hogy Csernyánszki ezúttal is hozza a vagány, frontális játékát (hozta), a széleken Petrus Mirtill és Arany Rebeka eredményességben felnőjön a belső társakhoz (ez most Petrusnak sikerült inkább), Vámosi Panna pedig találjon vissza a korábban már megvillantott erényeihez (ezen még dolgozni kell).

Edzőmérkőzésnek jó, érdemi következtésekre alkalmatlan volt a békéscsabai túra, hiszen a húsz év körüli játékosokkal is megtűzdelt vendéglátók jelenleg sem védekezésben, sem támadásban nem képviselnek NB I-es szintet. Legközelebb április elsején lép pályára a DVSC, akkor a Hódosban fogadja a tizedik helyezett Érd csapatát (azóta kiderült, hogy ez a mérkőzés elmarad).

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.