Hirdetés

Nyert a Debrecen, de inkább gyorsan felejtsük el!

Cívishír

2020.01.22. 19:19

Nyert a Debrecen, de inkább gyorsan felejtsük el!
Köstner Vilmos nagyon kritikusan beszélt a mérkőzés után (Fotó: Cívishír)

A sereghajtót verte a DVSC gyenge játékkal.

Hirdetés

39-32-re gőzött a DVSC Schaeffler a Szent István SE együttese ellen a női kézilabda liga január 22-i játéknapján a Hódosban. Vérszegény produkció, mintha a csapat már nem is tudta, akarta volna függetleníteni magát a hétvégi németországi kupacsatától.

Pedig jól kezdett a Loki, 4-0-ra elmentek Kovács Annáék. Majd annyira felpuhult a mérkőzés, hogy a 17. percben már csak két gól volt a különbség (10-8). A hazaiak Vantara-Kelemen, Karsten, Bulath, Bordás, Kovács, Arany hatossal kezdtek támadásban, az argentint Karnik váltotta védekezésben, míg a kaput Oguntoye védte.

Már az első játékrészt nagyon sok kikényszerítetlen hiba jellemezte: hiányoztak a megállító faultok, a sáncok, nem támadtuk eléggé a lövőket, a fővárosiak számos alkalommal tudták megjátszani a beállójukat. Bulathék az erőviszonyok tudatában nem nagyon tudták komolyan venni a mérkőzést, ami rossz irányba vitte a nívót. 

Közömbös arcát mutatta a csapatvédekezés, miközben a Köstner-sikerek egyik kulcsa a jó értelmben vett agresszivitás, a dominancia. Enélkül az egyetemi csapat is válaszolgatni tudott, ha úgy tetszik, folyamatosan visszabeszélt a Lokinak egy, a rengeteg hiba miatt iramtalan, első osztályúnak csak nevében mondható meccsen.

Ettől függetlenül, amikor a SZISE felzárkózni látszott, a debreceniek megrázták magukat és ötgólos előnnyel mentek szünetre. Egy kis fényt ezúttal Vámosi Panna csempészett a játékba, aki gyors irányváltásokkal került ziccerbe többször is. A DVSC-nek ezúttal is mellőznie kellett Despotovicsot és Vámost a két belső játékos sérülése miatt, ők és Petrus a pálya széléről figyelték a csapattársakat.

A második félidőben már tizenegy góllal is vezettek a debreceniek (34-23, 49. perc), akikre vasárnap újabb komoly összecsapás vár a német Thüringer otthonában. Az utolsó negyedórára megint kiengedett a piros-fehér gárda, mint akik már nagyon szeretnének túllenni a hatvan percen. A tinédzserek számos játékpercet kaptak,  ami által a két csapat közötti különbség is halványult. Ettől függetlenül a közönség hálás tapssal fogadta Poczetnyik átlövéseit és Vámosi betöréseit, de a náluk valamivel idősebb – 21 éves – Szabó Panna produkciója is elismerést kapott.

Ennél biztosan koncentráltabb játékot mutat majd a DVSC vasárnap 14 órától a türingiai Nordhausenben. De a Szent István SE ellen látottak alapján egy Harz vidéki csatanyerés nagyobb csoda lenne, mint eddig bármi ebben a szezonban. 

K&H női kézilabda liga
DVSC Schaeffler – Szent István SE  39-32 (18-13)
Debrecen, játékvezetők: Ignéczi, Kavalecz.
Debrecen: Oguntoye, Szabó D., Triffa (kapusok), Arany 4, Bordás 4, Borgyos 2, Bulath 1 (1), Karnik 3, Karsten 4, Kovács 2, Poczetnyik 3, Szabó P. 4, Tóvizi 4, Vámosi 5 (4), Vantara-Kelemen 3, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.
Szent István SE: Gercsó, Mátéfi (kapusok), Albert, Aron 7, Balog 4 (3), Horváth 1, Lyngby, Pánczél 2, Scheffer 1, Stranigg, Szerző 5, Sziráki 4, Tieff 3, Tobak 2, Ujvári 1, Varjú 2. Edző: Vojkovics Gyula.
Kiállítások: 4, ill. 14.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG:
Köstner Vilmos: – Volt célom ezzel a mérkőzéssel a Thüringer elleni fellépés előtt, de semmit sem sikerült megvalósítani belőle. Harminckét kapott gól, nem lebecsülve az ellenfelet, nagyon sok. Nem látom a védekezésben azt a javuló tendenciát, amit szeretnék, sőt még segítjük is az ellenfél tudásának, taktikájának érvényesülését. Amíg ez nem változik, addig a csapat más úton jár, mint amit szeretnék. Össze sem lehet hasonlítani az őszi formával sem dinamikában, sem játékfelfogásban. Ilyen védekezés mögött nincs kapusteljesítmény, bár azért most is voltak olyan labdák, amiket illett volna megfogni. Ez a szint messze van attól, ami nemzetközi kupaszereplést ért, és amivel EHF-meccseket lehet játszani.
Vojkovics Gyula:  Az volt a célunk, hogy méltó ellenfél legyünk, és hellyel-közzel tudtuk is játszani a saját játékunkat. A kapott góljaink száma magas, de az eredmény nem néz ki annyira rosszul. Igyekszünk jó ellenfelei lenni az élvonalban bárkinek.

RaL

DVSCkézilabdaDebrecenSzent István SE

Szóljon hozzá!

Hirdetés