Hirdetés

Kezdődik a négy debreceni amazon harca Tokióért

2019.11.29. 12:07

Kezdődik a négy debreceni amazon harca Tokióért
Kovács Anna és Tóvizi Petra (Fotó: mti)

Túlélték a keretszűkítést, jöhet a megmérettetés!

Hirdetés

Hirdetés

A jobbátlövő Kiss Nikolett és a beálló Pásztor Noémi maradt ki a magyar női kézilabda-válogatott keretéből a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság szombati rajtja előtt. Ezzel eldőlt, hogy a bő keretbe behívott debreceniek, mind a négyen részt vesznek a világbajnokságon.

Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, hogy melyik 16 játékost nevezzük be a rajtra, de ez kellemes teher, mert mindegyik kerettag nagyon jól dolgozott az elmúlt időszakban, mindenkivel elégedett voltam

 - mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Hozzátette, három kapussal kezdik a tornát, hiszen mindannyian jó formában védtek a szöuli felkészülési meccseken, és egymás után többféle stílusú ellenféllel szemben kell pályára lépniük Kumamotóban és Jacusiróban.

A világbajnokság során három cserére van lehetőség. A csapatra hét nap alatt öt meccs vár a csoportkörben: szombaton Kazahsztán, vasárnap Spanyolország, kedden Montenegró, szerdán Szenegál, pénteken pedig Románia lesz az ellenfél. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Rasmussen elmondta, hogy nem sok felvétel áll rendelkezésükre a kazah csapatról, és bár ezeket délután megtekintették, elsősorban a saját játékukra, illetve annak tökéletesítésére szeretnének összpontosítani szombaton. A dán edző azt tervezi, hogy mindenkit pályára küld a kazahok ellen. 

Kovács Anna elmondta, hogy Kumamotóba érkezésük óta - kisebb kényelmetlenségektől eltekintve - nyugodtan készülnek a rajtra. A pénteki edzésnek átmozgató és taktikai része is volt. A Debrecen átlövője hozzátette, a játékosok egymás között nagyon sokat beszélgetnek a rájuk váró mérkőzésekről, a tapasztaltabbak igyekeznek elmondani a fiatalabbaknak, hogy mire kell figyelniük és mire nem, illetve milyen érzelmek várhatóak jobb és rosszabb teljesítmény esetén, hogyan tudnak túllépni a történteken. Meglátása szerint

ha a csoportkörben okosan játszanak és jól teljesítenek, akkor csak saját maguk veszíthetik el az olimpiai selejtezőt érő helyezést.

A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.

A magyar női válogatott 16 fős vb-kerete:
Kapusok
: Bíró Blanka (Ferencváros), Kiss Éva (Győr), Triffa Ágnes (Debrecen)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Kovács Anna (Debrecen)
Irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (Debrecen)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)
Balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
Balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

A  magyar válogatott világbajnoki csoportmérkőzései (magyar idő szerint):

  • november 30., szombat: Magyarország-Kazahsztán 10.00
  • december 1., vasárnap: Spanyolország-Magyarország 10.00
  • december 3., kedd: Magyarország-Montenegró 7.00
  • december 4., szerda: Magyarország-Szenegál 11.00
  • december 6. péntek: Románia-Magyarország 11.00
A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese részt vehet a tokiói olimpián, a 2-7. helyezettek selejtezőt játszhatnak jövő márciusban. Amennyiben kvótával már rendelkező csapat a 2-7. hely között végez, a selejtezős részvételi lehetőségek a világbajnoki rangsor további válogatottjaira szállnak át.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.