Hirdetés

Hirdetés

Villogtak a debreceni hölgyek a válogatottban

mksz.hu, cívishír.hu

2019.03.24. 17:44

Villogtak a debreceni hölgyek a válogatottban
Triffa Ágnes a mérkőzésen (mksz.hu)

Tóvizi Petra és Triffa Ágnes is kiváló produkciót nyújtott.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női kézilabda-válogatott 33-21-re legyőzte Japán csapatát a Siófokon rendezett vasárnapi barátságos mérkőzésen. A két együttes 18. alkalommal találkozott egymással, és a magyarok mérlege továbbra is százszázalékos.

Az mksz.hu beszámolója szerint a találkozó első percei főként a kapusokról szóltak, a magyar kapuban Triffa gyönyörűen védte a japán próbálkozásokat, de a másik oldalon Szunami is rendre hárította a labdákat. A mieink első találatára három percet kellett várni, Kovacsics volt eredményes, majd Háfra is feliratkozott a góllövők listájára, Klujber pedig egy hetessel debütált. Japán sem tétlenkedett, hét perc után a vezetést is át tudta venni, majd a mieink zsinórban lőttek négy gólt (6-3). A második negyedben ellenfelünknek ismét sikerült szorossá tenni a mérkőzést, újra felzárkózott, de a mérkőzést nem tudta a javára fordítani. A szünetre már megnyugtató négy gólos előnnyel mehettek a mieink, ehhez nagyban hozzájárultak Triffa védései is.

A fordulásra mindkét csapat kapust cserélt, a mieink kapujába Kiss állt be. Ellenfelünk nem igen találta a magyar játék ellenszerét, több hibával játszott a második felvonásban, hét gólos magyar vezetésnél pedig időt is kértek a japánok. Kopecz és Horváth is bemutatkozott a válogatottban, Kopecz 52. percben szerzett találatával először vezetett a magyar válogatott tíz góllal. Az utolsó negyedre Triffa újra visszaállt a mieink kapujába. A hajrában sem kellett izgulnia a magyar együttesnek, Triffa továbbra is parádézott, valamint sorra születtek a magyar találatok. A felkészülés tizenkét gólos magyar győzelemmel zárult.

A beálló Tóvizi Petra Klivinyi mellett a legeredményesebb magyar volt, a 6 gól mellett a Loki erőssége büntetőt és kiállítást harcolt ki, jól védekezett.  

Női válogatott, felkészülési mérkőzés:
Magyarország – Japán 33-21 (12-8)
Siófok, játékvezetők: Bíró, Kiss.
Magyarország: Kiss, Triffa (kapusok), Faluvégi 3, Háfra 1, Horváth, Klivinyi 6, Klujber 5 (2), Kopecz 1, Kovacsics 2, Lakatos, Lukács 2, Mészáros 1, Puhalák 1, Schatzl 2 (1), Szabó 3, Tomori, Tóvizi 6. Edző: Kim Rasmussen.
Japán: Hida, Y. Sunami (kapusok), Aizawa 1, Fujita, Hara 5, Ishii 1, Ishikawa, Itano, Kametani, Katsuren, Kawamura 2, Kitahara 3, Nagata, Sunami 3, Sunami 3, Tada 2, Yoshida 1. Edző: Kirkely Ulrik.
Kiállítások: 4, ill. 14.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0.

MESTERMÉRLEG

Kim Rasmussen: Összpontosítva védekeztünk, az energiaszintünkkel nem vagyok teljesen elégedett, az elején több helyzetet kihagytunk, lehet, hogy tegnap kicsit erősebben edzettünk, ez is lehetett az oka. Fontos, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, ez néhol megtörte a ritmusunkat. Háfrát, Tomorit és Kovacsicsot pihentetni akartam. Eredményes hetet töltöttünk együtt, sok játékost láttam, a legjobbjukat nyújtották és az ázsiai játékstílussal is ismerkedtünk.

DVSCkézilabdaTóvizi PetraTriffa Ágnes

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.