Hirdetés

Óriásmulti szállt be névadónak a DVSC-hez

2018.08.10. 12:37

Óriásmulti szállt be névadónak a DVSC-hez
Balról: az U20-as világbajnok Tóvizi Petra, Kelemen Éva és Varsányi Nóra mutatták be az új mezeket (Fotó: Cívishír)

A debreceniek magasabb célokért küzdhetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Öv év után véget ért a DVSC női kézilabdacsapatának együttműködése a gabonakereskedelemben érdekelt TVP-vel, de egy globálisan tevékenykedő, autóipari és ipari beszállító cégcsoport, a Schaeffler lépett a helyébe – jelentett be a pénteki sajtótájékoztatón Ábrók Zsolt.

A DVSC-t működtető gazdasági társaság első embere hangsúlyozta, a csapat egyre bővülő szponzori köre nem egy gazdasági érdekközösség, hanem sportszerető támogatók klubja. Ebben az egyik oszlopos tag Szabó Péter, a Schaeffler Csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, aki maga is nagy híve a női kézilabdacsapatnak. Ábrók Zsolt szerint

két nagy múltú társaság szövetkezett, hogy közösen sikerre vigyék a debreceni kézilabdázás ügyét.

Szabó Péter annyit tett hozzá, hogy bár a Schaeffler Csoport német tulajdonú vállalat, nyugodtan tekinthető debreceninek is, hiszen már 20 éve jelen van a cívisvárosban, ahol folyamatosan fejleszt és sokakat foglalkoztat. Ugyanakkor megfogalmazta az elvárását is a csapattal szemben: küzdeni kell a végsőkig, mindegy, mi az eredmény, ha a közönség látja, hogy a lányok mindent megtettek a pályán, akkor elégedetten mennek haza. Márpedig ennek a szövetség az a lényege, hogy a közönséget ki kell szolgálni – jegyezte meg a FAG-vezér.

Ábrók Zsolt mezzel lepte meg az új főszponzort
 

Papp László polgármester a csapat tulajdonosa, a debreceni önkormányzat képviseletében reményét fejezte ki, hogy a legutóbbinál egy sikeresebb bajnok idény elé nézünk, és a Schaeffler Csoport szerepvállalása még többeket arra ösztönöz a debreceni gazdasági életben, hogy

támogatóként szálljanak be a sportba, mert az a társadalmi elfogadottságukat növeli.

A városvezető elújságolta, hogy a jövőre edzőcsarnok épül a Balásházy középiskola telkén, valamint a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jövő nyáron a Hódos felújításának második ütemét, a lelátóbővítést is elvégzik a TAO-programnak köszönhetően.

A szeptember 2-án rajtoló bajnoki idénnyel kapcsolatban Ábrók Zsolt elmondta, hogy a cél a nemzetközi kupaporond elérése, és ennek érdekében alakult át a csapat a nyáron. A gárda egyszerre erősödött, „magyarosodott” és fiatalodott.

BeA

DVSCkézilabdaSchaeffler

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.