Hirdetés

Hirdetés

Csalódás! A Hódos pokla nem égette meg a románokat

2017.11.19. 19:41

Csalódás! A Hódos pokla nem égette meg a románokat
Kemény fallal találták szembe magukat a debreceniek (Fotók: Ásztai Csaba)

Egy álommal szegényebbek lettünk. Nem jutottak főtáblára a debreceniek.

Hirdetés

Hirdetés

A női kézilabda EHF-kupa csoportköréért játszott a DVSC vasárnap este, és meglehetősen nehéz helyzetből indult a visszavágó a Hódosban, miután a Loki az első mérkőzésen 24–19-re kikapott a román Craiova otthonában. Ez azt jelentette, hogy akkor elég az ötgólos DVSC-siker, ha a Craiova nem dob többet 18 gólnál. Ha a vendégek elérik a 20 gólt, már hatgólos debreceni siker kell az EHF Kupa csoportkörébe jutáshoz.

A találkozón zsúfolásig telt ház fogadta a pályára lépő csapatokat, vasárnap délelőtt a maradék 100 belépő is elkelt, így a meccs előtt már ki sem nyitott a csarnok pénztára. Az ultrák fergeteges hangulatot teremtettek, de a románok ettől nem szeppentek meg. Az első félidőben sokáig nem sikerült a DVSC-nek faragnia a hátrányból, sőt, jobbára csak futott az eredmény után. A félidő derekán például három góllal ment a Craiova, tehát tetemesre hízott a debreceni hátrány az összesítésben.

A debreceni gárda a félidő hajrájához közeledve felzárkózott, egyszer még a vezetést is át tudta venni, de harminc perc után egygólos román előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A 13-14-es félidei eredmény előrevetítette, hogy a Craiova minden valószínűség szerint többet dob 18 gólnál a cívisvárosban, így a Lokinak minimum hatgólos győzelem szükséges a továbbjutáshoz, azaz a második félidőt héttel kéne nyerni a debreceni üdvösséghez. Az első játékrész tükrében ez lehetetlen küldetésnek tűnt.

A Loki sajnos továbbra sem talált „fogást” a román együttesen, nagyot küzdöttek a lányok, de sehogyan sem tudták átvenni a vezetést. Negyedórával a vége előtt még mindig a vendégek vezettek (45. p.: 19-20), s ekkor már végképp szertefoszlott minden debreceni remény.

A továbbjutást elkönyvelő románok a végére kiengedtek, így legalább a győzelmet sikerült kiharcolni, de ez alighanem olcsó vigasz a debreceni kézilabdarajongók számára.

EHF-KUPA, NŐK 3. SELEJTEZŐFORDULÓ (VISSZAVÁGÓ)
DVSC-TVP–SCM CRAIOVA (román) 26–24 (13–14)
Debrecen, 1800 néző. Vezette: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)
DEBRECEN: Lajtos – VARSÁNYI 4, Punyko 4, Hajduch, Pálsdóttir 2, Grigel 5 (1), Hársfalvi 3. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Csáki 3 (3), Zamfirescu 2, Sirián, Borges Lima, Vantara-Kelemen 3, Tóvizi. Edző: Tone Tiselj.
CRAIOVA: Dumanszka – NIKOLICS 5, Ticu 1 (1), Pricopi 3 (2), Radoi, FLORIANU 9, Selaru 3.
Csere: Stanciu, Ling (kapusok), Tudor, Trifunovics, Vizitiu 1, Klikovac 2, Ardean-Elisei.
Edző: George Burcea
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 13. p.: 5–5. 20. p.: 6–9. 24.p.: 10–10. 36. p.: 16–16. 45. p.: 19–20. 51.p.: 22–21.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/3.

Továbbjutott: az SCM CRAIOVA, 48-45-ös összesítéssel

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.