Hirdetés

Jól sült el a vége az idegtépő vasárnap estének

2020.01.26. 21:31

Jól sült el a vége az idegtépő vasárnap estének
Szép volt, fiúk! (Fotó: Ásztai Csaba)

Szépségdíjas góllal nyertek a debreceniek.

Hirdetés

Ha nem nyer, nagyon leszakad a DEAC a legjobbak küzdelmében – így vágott neki a debreceni társaság az Erste Liga jégkorong-bajnokság középszakaszának első hazai mérkőzésén.

A közönség az elsőtől az utolsó másodpercig egy kiegyenlített, feszült hangulatú, fordulatokban gazdag, izgalmas mérkőzést vívott. A debreceni vezetésre a volt DEAC-os kedvenc, Hugo Turcotte duplával válaszolt, így az utolsó harmadban a vendégek voltak előnyben. Az egyetemi gárda azonban minden tartalékát bevetve esett neki ellenfelének, és emberelőnyből sikerült egyenlíteni!

A hajrában a DEAC kibekkelt egy emberhátrányt, majd két perccel a végre előtt Sági Martin a szezon eddigi legszebb debreceni találatát szerezte, ehhez aligha férhet kétség! Az ifjú titán két védőt ültetett „hintába”, majd a kapust is kicselezve szerezte meg a vezetést, s amint az később kiderült, a győzelmet érő gólt. Egy ilyen találatot a tengerentúlon, az NHL-ben hetekig ismételnek.    

A DEAC nem ülhet a babérjain, mert csütörtökön már az alapszakaszt nagy előnnyel megnyerő Csíkszereda lesz a vendége a Derék utcai jégcsarnokban.

DEAC-Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Gangel, Juhász, Mokrai, Vincze.
DEAC: HETÉNYI Z. – Filbrandt, Vokla (1) – Ph. Kiss, Léránt – Markov, Sándor F. – Izacky, Novotny 1, Mazzag – Hári N., Graaskamp 1 (1), SÁGI M. 1 (1) – Kulesov, Molnár D., Salló B. – Kozma F. Edző: David Musial.
Acélbikák: Hughson – Vuorijärvi (1), Kovács B. (1) – Hüffner, Lendák – Dósa, Hruby – Baker – Danserau (1), Somogyi B., Mazurek – Gebei, Silló, TURCOTTE 2 – Kovács E., Németh P., Subotic – Gulácsi, Somogyi N., Tamás I. Edző: David Leger.
Kiállítások: 14, illetve 6 perc.
Kapura lövések: 29:46

Mesterszemmel

David Musial: - Nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen így nem szálltunk ki a legjobbak versenyfutásából. Jól kezdtünk, de két emberelőnyös góllal fordított a Dunaújváros. A végén mindent megtettünk a győzelemért, és azt hiszem, megérdemeljük, mert ritkán látható szép góllal szereztük meg a három pontot, köszönhetően Sági Martinnak. Ezt a meccset most elfelejtjük, és készülünk a csütörtöki, Csíkszereda elleni találkozóra.
David Leger: - Természetes most csalódott vagyok, mert kikapni sohasem jó érzés, az pedig különösen bosszantó, hogy ha az ellenfél az utolsó pillanatokban viszi be a győztes találatot. Ezzel együtt azonban elégedett vagyok a csapattal, hiszen ezen a kisméretű pályán nagyon nehéz játszani, de ők becsülettel tették a dolgukat. Azt gondolom, a vereség ellenére ebből a teljesítményből erőt tudunk meríteni.

Szóljon hozzá!

Hirdetés