Hirdetés

Hirdetés

Sok debreceni nem aludt éjszaka, mert történelmet írtak a „Nyugat kapujában”

2019.06.13. 11:36

Sok debreceni nem aludt éjszaka, mert történelmet írtak a „Nyugat kapujában”
Alex Pietrangelo, a St. Louis Blues csapatkapitánya a Stanley-kupával, amelyért 1893 óta küzdenek a csapatok  (Fotó: nhl.com)

A legnagyobbak közé emelkedtek.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar hokiszurkolóknak hosszú éjszakájuk volt, hiszen magyar idő szerint csütörtökön hajnalig vívták az amerikai profi jégkorong-bajnokság, az NHL fináléjának minden eldöntő, hetedik összecsapását.

A Stanley-kupáért zajló párharcban a Boston Bruins és a St. Louis Blues fordulatokban gazdag, nagy meglepetésekkel tarkított meccseket játszott, így megjósolhatatlan volt, hogy ki nyeri az utolsó összecsapást. Semmit nem jelentett, hogy Boston adott otthont a palánkcsatának, mert eddig is oda-vissza verték egymást a felek, függetlenül attól, ki volt éppen a pályaválasztó. A Blues például az eddigi három bostoni meccséből kettő megnyert, amiből értelemszerűen az következik, hogy a Bruins pedig St. Louisban aratta le a babérokat háromból kétszer.

Így érkeztek el a csapatok az utolsó ütközethez. A Boston hazai pályán, közönsége támogatásával mindent erejét bevetette, ám hiába lőtt kétszer annyit kapura (54), mint a vendégek (27), a St. Louis jobb helyzetkihasználással és parádés kapusteljesítménnyel 4-1-re megnyerte a hetedik mérkőzést, és az 1967 óta íródó története során először elhódította a Stanley-kupát.

A Blues a Nyugat kapujának nevezett St. Louisnak ezzel belépőt váltott abba az elit amerikai klubba, amelynek csak azok a városok (New York, Boston, Chicago, Detroit, Philadelphia, Los Angeles) tagjai, ahol mind a négy úgynevezett major sportágban – jégkorong (NHL), amerikaifoci (NFL), baseball (MLB), kosárlabda (NBA) – sikerült már bajnokságot nyerni.

BeA

A hetedik mérkőzés összefoglalója:

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.