Hirdetés

Hirdetés

Ráfáztak a székelyek a debreceni portyára

Cívishír.hu

2019.01.31. 21:23

Ráfáztak a székelyek a debreceni portyára
A győztes gól előtti tumultus! (Fotó: Cívishír)

Fergeteges záróharmaddal győzött a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

Az első pontjaiért szállt harcba a DEAC jégkorongcsapata csütörtökön este hazai pályán a bajnokság második szakaszában, ám az egyik legerősebb ellenfelet, a Csíkszeredát rendelte a sors ellenfélül. A két együttes egy hete Székelyföldön mérte össze tudását az Erste Liga középszakaszának felsőházában, és akkor szoros csatában a hazaiak nyertek. Ezek után sejtettük, hogy

a visszavágást nem adják ingyen a debrecenieknek!

A mieink akkora tűzzel kezdtek, hogy majdnem megolvadt a jég, sikerült is megszerezni a vezetést. Válaszul a bajnoki címért küzdő Csíkszereda növelte a tempót, ami már nem esett jól a DEAC-nak. Záporoztak a lövések Hetényi Zoltán kapujára, aki szerencsére állta a sarat, mert a védők gyakran alulmaradtak a csíkszeredai támadókkal szemben.

Csak a debreceni portát őrző kiválóságnak köszönhette a csapat és a hazai publikum, hogy két harmad után mindössze egy góllal ment a székely gárda. Kevesen hittek a fordulatban, mert 40 percnyi játék után semmi nem utalt arra, hogy a debreceniek fordítani tudnak, a játék minden elemében jobbnak tűnt a vendéggárda.

Láss csodát, az utolsó húsz percben szárnyakat kapott David Musial legénysége!

Hatalmas elszántsággal estek neki az előnyben lévő csíkiaknak a debreceniek, ezzel pedig zavarba is hozták őket. Az első percben kiharcolt egyenlítés csak fokozta a győzelembe vetett hitet, és 11 perccel a vége előtt jött is harmadik debreceni találat – Hári révén – emberelőnyből!

Sok volt még hátra, semmi nem dőlt el, de úgy harcoltak a DEAC-os fiúk, mint a megszállottak, a kiéheztetett vérebek, Hetényi Zoltán pedig továbbra is parádézott a kapuban, így megszületett az első debreceni diadal a középszakasz felsőházában, nem is akárkik ellen!

A hazai legénység nem ülhet a babérjain, mert vasárnap este (18.30) már a brassóiak vendégeskednek a Derék utcai jégcsarnokban. Az ő skalpjuk is nagyon értékes lenne!

Erste Liga, középszakasz, felsőház:
DEAC-Csíkszereda 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Halassy, Németh (1), Vincze, Szabó D.
DEAC: HETÉNYI Z. – KOVÁCS B., Vuorijärvi – Behal, Hetényi P. – Berta, Antal A – Izacky, Novotny (1), TURCOTTE 1 (1) – Kozma, Kulesov, Németh A. – HÁRI N. 1 (1), Salló B. 1, Silló (1) – Márton, Molnár D., Vincze P. Z. Edző: David Musial.
Csíkszereda: Lundström – Belov, Papp Sz. – Farkas, Salló A. (1) – Gecse, Györfy – Bors, Horváth - Becze, Taratuhin, Valchar – Bíró T. 1, FODOR 1 (1), Krasznoszlobodcev (1) – Casaneanu, Részegh T. (1), Rokaly Sz. – Antal Zs., Panov, Rokaly N. Edző: Don McAdam.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Kapura lövések: 37:38

Mesterszemmel

David Musial: - Összességében nagyon jó mérkőzést játszottuk, de el kell ismerni, hogy az első két harmadban nem nekünk állt a meccs. A harmadik játékrészben azonban kiváló teljesítményt nyújtottuk, minden korongra mi értünk oda hamarabb, ha kellett, csúsztunk-másztunk. Kiváló csapatot győztünk le, büszkék lehetünk.
Don McAdam: - Az első két harmadban uraltuk a játékot, de a végjátékban fölénk nőtt a Debrecen, így megérdemelten győzött. Ehhez kellett néhány kulcsjátékosom nagy hibája, illetve a hazai kapus kiváló teljesítménye. Bár mindkét oldalon nagyot küzdöttek a játékosok, a mezőny legjobbja egyértelműen Hetényi Zoltán volt, akinek külön is gratulálok!

A felsőház állása

1. Ferencváros 2 1 1 0 0 8:6 11
2. Csíkszereda 3 2 0 0 1 8:5 9
3. Újpest 3 1 0 1 1 13:8 5
4. Brassó 3 1 0 0 2 4:11 5
5. DEAC 3 1 0 0 2 6:9 3

A  középszakasz után alakul ki a rájátszás mezőnye. Az alsóházból az első három csatlakozik. A felsőház tagjai automatikusan résztvevői a rájátszásnak.

Galéria

jégkorongDEACErste Liga

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.