Hirdetés

Debrecenben tombol a profizmus

2018.08.01. 14:01

Debrecenben tombol a profizmus
(Fotó: DEAC)

A Nagyerdei Stadionba jár viszgálatra a fél ország.

Hirdetés

Hirdetés

SET-felmérésen vesznek részt a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatának játékosai szerdán és csütörtökön a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjában. A vizsgálat célja az előzetes állapotfelmérés, mondta el a deac.hu-nak az egyetem sportorvosi tanszékének vezetője, a SET sportorvos-igazgatója, Szántó Sándor.

Testmagasság-, testsúly-, és testösszetétel-méréssel kezdünk, majd mindenkinél készítünk EKG-t és teljes labort. Mint a többi élsportoló esetében, úgy a jégkorong játékosokon is elvégezzük a mozgásszervi állapotfelmérést, az úgynevezett „funkcionális mozgásminta-szűrést”, ezután következik a lábtoló erő vizsgálat, amellyel az alsó végtagok izomerejét, izmainak robbanékonyságát vizsgáljuk. Végül egy spiroergometriás vizsgálattal zárunk, amivel a játékosok szív- és tüdőállapotát, ezen szervek teljesítményét illetve a szervezetben a tejsav-felhalmozódást tudjuk majd ellenőrizni

– zárta gondolatait a tanszékvezető.

A Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ (SET) szolgáltatásait egyébként már nem csak városi, de regionális szinten is egyre több csapat veszi igénybe. Amellett, hogy itt „mérik fel” a DVSC futballcsapatának játékosait és a DEAC több szakosztályának sportolóit, ide jár vizsgálatra a Diósgyőr futball-, kosárlabda- és jégkorongcsapata, valamint a Nyíregyháza kosár- és röplabdacsapata is.

 

jégkorongDEACErste Liga

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.