Hirdetés

Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: savanyú hústekercs

civishir.hu

2011.11.28. 09:37

Receptmustra a Cívishírrel: savanyú hústekercs
Illusztráció: vikkokucko.blogspot.com)

Debrecen – Mire nem képes a savanyú káposzta! Olvasónk ételének elkészítése gyakorlatilag alig jár mosogatással, micsoda áldás ez az ünnepi készülődős hevében! Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Hirdetés

Tisztelt Cívishír! Nálunk a magyar konyhát, a hagyományos, mondhatnám úgy is, hogy szinte paraszti ízvilágot nincs, ami felülmúlja. Kóstoltunk a thaitól a kínain és az olaszon át megannyi ételt, de a hazainál nem leltünk eddig jobbra. A savanyú hústekercs receptje legjobb barátnőm édesanyjától származik. Nálunk évek óta az ünnepi menü elmaradhatatlan része. A csont nélküli karajszeleteket alaposan, folpack alatt kiklopfolom, sózom, borsozom. (A fűszereket nem kell sajnálni!) A vékony szeletekre annyi átmosatlan, savanyú káposztát terítek, hogy kényelmesen fel lehessen tekerni – fogvájóval a tekercset összetűzöm, de aki ügyesebb, az egyszerűen csak tegye szorosan egymás mellé a tekercseket a sütőtálba, amibe kevés olaj és fél deci víz kerül. Lefedem alufólivál, magas hőfokon sütöm, majd jó 40-50 perc elteltével a fóliát leveszem, a tekercseket tejföllel bekenem. Míg az rápirul, 10 percre visszatolom a sütőbe. Sajtot is lehet a tetejére reszelni. A káposzta tökéletesen puhára párolódik a húsban, amit nem hagy kiszáradni a tejföl, szaftossá válik tőle a karaj. Jó étvágyat!

Elek Béláné (Valika), Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.