Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: rántott sajt – okosan

civishir.hu

2011.11.23. 08:51

Receptmustra a Cívishírrel: rántott sajt – okosan
Rántott sajt (Fotó: Magánarchívum)

Debrecen – Megváltás rántott sajthoz: fele annyi munka, és soha többé nem folyik szét sütés közben az étel. A szép küllemű korongok akár köretként, feltétként is szervírozhatók. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! Bár családunkban az egyik legközkedveltebb étel a rántott sajt, csak hosszú kísérletezés és évszázadnyinak tűnő mosogatás, odaégett darabok kapirgálása után sikerült rájönnöm a titok nyitjára. Hogy ne folyjon szét a sajt, én is kétszer paníroztam éveken át, ahogy a tévés főzőműsorokban javasolják, de ez túl időigényesnek tűnt, és mondjuk meg őszintén: ráuntam. Egy nyaralás alkalmával egy kedves házaspár javasolta a következő eljárást, amit azóta is előszeretettel alkalmazok, és sajnálom utólag, hogy nem jöttem rá korábban, pedig pofonegyszerű. Valójában nem ünnepi étel, de olyan mutatósak a kész korongok, hogy húsok mellé nyugodtan föl lehet tálalni, de feltétnek sem utolsó.

A kemény sajtot lereszelem akár nagy, akár kisebb lyukú reszelőn. Egyetlen egy tojást verek fel. Ebbe sok sajtot keverek, hogy egy nagyon szilárd massza álljon össze. Tehát ne sajtos tojás, hanem tojásos sajt képződjön! Egy-egy evőkanálnyit kiemelve kicsit formázom, és beledobom a zsemlemorzsába. Mehet a forró olajba, mindkét oldalát pirosra sütjük. nem fog szétfolyni! Fogyasszák egészséggel!

Nagy Istvánné, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés