Hirdetés

Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: mennybéli Lucifer

civishir.hu

2011.11.22. 08:42

Receptmustra a Cívishírrel: mennybéli Lucifer
Hasonló lesz a vége (Illusztráció: azila.gportal.hu)

Debrecen – Végre egy úr! Annak ajánljuk a Lucifer-szeletet, aki nem rohan ki a konyhaajtón egy kis csípős íztől. Minden hozzávaló hagyományos, mégis egészen egyedi a végeredmény. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Hirdetés

Üdvözletem a Cívishírnek! A következő fogást alig néhány hete kísérleteztem ki. Nem saját az ötlet, de szó szerint finomított a verzió. Egy útszéli étteremben ettem Lucifer-szeletet, ami nem volt az igazi, de benne volt a továbbgondolás lehetősége. Én csont nélküli karajszeletekből készítem, de kényesebbek pulyka- és csirkemell filét is vehetnek alapul. A vékonyra vágott hússzeleteket óvatosan kiklopfolom, sózom, borsozom. Bátorításként egy szép, öblös pohárnyi vörösbort jó szívvel ajánlok. Ez nem hozzávaló, az alkalmi szakácsnak érdemes meginni. A masszával kezdem: olajat, Erős Pistát és Piros Aranyat krémesre keverek; annyit, hogy elegendő legyen a húsok mindkét oldalának bekenésére. Mártani is lehet bele a húst, mit panírozásnál a tojásba. Tepsi fektetem őket, majd bőven meglocsolom tejföllel. Forró sütőben, fólia alatt 40 percig sülnek. Levesszük a fóliát, a sülés közben szétcsúszott húsokat szorosan visszatoljuk egymás mellé. Takaros mennyiségű sajtot reszelünk rá, és visszatoljuk a sütőbe, míg a sajt a tetején pirosra nem sül. Fogyasszák krumplipürével vagy rizzsel, uborkasalátával. Képtelen csalódást okozni.

Pál Sándor, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.