Hirdetés

Ide süss! Túrós kuglóf

civishir.hu

2014.09.15. 19:36

Ide süss! Túrós kuglóf

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

A hagyományos túrós kuglóf fehér lisztből lesz igazán mutatós, de engem most inkább a szénhidrátcsökkentés motivált. Került bele egy kis útifűmaghéj is, na nem azért, hogy bonyolítsam az egyébként pofon egyszerű receptet, inkább azért, hogy ne eresszen le teljesen, amikor kiveszem a sütőből (és az sem mellékes, hogy nagyon egészséges).

Hagyományos túrós kuglóf szénhidrátszegényen

Hozzávalók 6 db mini kuglófhoz:
125 g túró
fél evőkanál tejföl
2 db kisebb tojás, vagy 1 db L-es méretű
130 g szénhidrát -csökkentett liszt
120 g vaj
1 csapott evőkanál útifűmaghéj
12 dkg eritrit
1 teáskanál vaníliapor
1 db kezeletlen vagy bio citrom héja
1 evőkanál sütőpor

Elkészítés: A puha vajat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is és tovább keverjük. A lisztbe elkeverjük  a sütőport, a citrom reszelt héját, és kanalanként a tojásos masszához adagoljuk. A végén belekeverjük az áttört túrót is és a vaníliát. A tésztát mini kuglóf formába töltjük (én szilikonosban sütöttem), 175 fokon, kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük.. Hagyjuk a formában langyosra hűlni a kuglófot, majd óvatosan tálra borítjuk, darált xilittel, vagy eritrittel megszórva tálaljuk, díszíthetjük ehető, élő virággal.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.