Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Nem flancolunk, tejpitét sütünk!

civishir.hu

2014.09.01. 14:12

Ide süss! Nem flancolunk, tejpitét sütünk!
Fotók: M. Szabó Éva

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Clafoutis

A franciák pitéje, kicsit módosítva. Érdekes állagú pite, olyan, mintha nyers maradna a közepe, de ennek pont ez a lényege. Kívül jól átsült, belül pudingos. Aki a magyaros pitére számít, csalódott lesz, így ezt kísérletezőknek, palacsintarajongóknak ajánlom. Ha nincs otthon cseresznyénk, más gyümölccsel is elkészíthető, én sütöttem már almával, szilvával, meggyel..

Hozzávalók 4 főre:
2 tojás
fél l tej
4 ek xilit
16 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
2 dkg kókuszzsír
30 dkg cseresznye

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük, így egy palacsintatészta állagú masszát kapunk. A kókuszzsírral vékonyan kikenjük a piteformát. Beleöntjük a tésztát a formába, és a tetején egyenletesen elosztjuk a kimagozott cseresznyéket. 190 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) először 10 percet sütjük, majd 180 fokon további 30 perc alatt készre sütjük. Tejjel, teával kiváló uzsonna!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.