Hirdetés

Ide süss! Fűszeres Pavlova-torta

civishir.hu

2014.09.23. 17:21

Ide süss! Fűszeres Pavlova-torta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Nem tudja, mit kezdjen a felgyülemlett tojásfehérjékkel? Süssön Pavlova-tortát! Kérdezhetné, miért olyan jó a gejl habcsók és a tejszínhabon ülő gyümölcsök párosítása... A válasz az ellentétek vonzásában van. Sosem volt még ennyire különleges az egyszerű, ennyire harmonikus a különbözőség, ennyire lágy és puha a kívül roppanós, kérges. Ha még nem tette, fedezze fel a Pavlova adta ízvilágot! Én egy kicsit megbolondítottam, de a hagyományossal is elégedett lesz.

Fűszeres Pavlova kókuszcukorral

Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
10 dkg kókuszcukor
25 dkg eritritol porrá őrölve
1 teáskanál almaecet
1,5 evőkanál keményítő
1 db tonkabab reszelve
4 dl tejszín
250 g vegyes, piros, bogyós gyümölcs

Elkészítés: A fehérjéket elkezdjük habbá verni a kókuszcukorral, majd ha már elég kemény, hozzáadjuk az almaecetet, végül a keményítővel és reszelt tonkababbal vegyített por eritritolt. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amire rajzolunk egy 20 centi átmérőjű kört. Erre kanalazzuk a habot, aminek az oldalát kicsit felhúzgáljuk egy kanállal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amit azonnal vissza is veszünk 120 fokra, majd ezen a hőmérsékleten sütjük 50-60 percig a tojáshabot. Mikor megsült, kinyitjuk a sütő ajtaját, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a Pavlovát. Mikor kihűlt, egy tálra csúsztatjuk és  a mélyedésbe (cukrozatlan!) habbá vert tejszínt teszünk, arra pedig gyümölcsöket. Azonnal fogyasztható.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.