Hirdetés

Ide süss! Négysajtos tészta

civishir.hu

2016.02.23. 11:21

Ide süss! Négysajtos tészta

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók négy főre:

penne tészta 0,5 kg
lazacfilé 0,4 kg
natúr sajtkrém 0,15 kg
cheddar sajtkrém 0,10 kg
kéksajt 0,15 kg
füstölt sajt 0,1 kg
tej 0,8 l
só 0,05 kg
fekete bors őrölt 0,02 kg
fehér bor száraz 0,1 l
főzőtejszín 0,2 l
citrom 1 db
olíva olaj 0,1 l

Elkészítés: A tésztát sós, forrásban lévő vízben készre főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A kéksajtot, a füstölt sajtot lereszeljük. A lazacot felkockázzuk, ízesítjük sóval, citromlével. A sajtkrémeket a reszelt sajtokat tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt, a fehér bort, ízesítjük sóval, fűszerezzük feketeborssal. Lassú tűzön forraljuk. A lazacot olívaolajon hirtelen megsütjük, félretesszük. Megfelelő méretű tárolóedénybe helyezzük a tésztát, meglocsoljuk a sajtszósszal, tetejére halmozzuk a megsült lazacot. Tetejére friss rukkolát teszünk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.