Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Vindaloo csirke

civishir.hu

2016.02.29. 18:16

Ide süss! Vindaloo csirke

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók négy főre:

csirkemell: 0,6 kg
lila hagyma: 0,15 kg
almaecet: 0,05 l
füstölt fűszerpaprika: 1 tk
olívaolaj: 0,1 l
hámozott paradicsom konzerv: 0,2 kg
római kömény, őrölt: 1 tk
gyömbér: 1 csipet
kurkuma: 1 tk
koriander, őrölt: 1 tk
fekete bors, őrölt: 1 tk
só: 1 tk
fekete mustármag: 1 tk
fahéj: 1 tk
cayenne bors: 1 tk
barnacukor: 0,1 kg
fokhagyma: 2 gerezd

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk és a fűszereket (mustármag, római kömény, koriander, kurkuma) megpirítjuk benne. Mikor már erősen illatozik, a hagymát felkockázzuk, és az olajon elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd a kockákra (3x3 cm) felvágott csirkemellet. Fehéredésig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikákat , a fahéjat és a cayenne borsot is. Kb. 5 percig sütjük a húst, majd hozzáadjuk az ecetet, a barna cukrot és a paradicsomkonzervet. Ha szükséges, vízzel vagy alaplével hígítjuk egy kicsit. Forrástól számítva további 10 percig főzzük fedő alatt. Párolt rizzsel tálaljuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.