Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Csokis-mandulás sajttorta

civishir.hu

2015.08.31. 18:23

Ide süss! Csokis-mandulás sajttorta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Újraértelmezett sajttorta, aminek jól áll a különc stílus. Akik a gyümölcsös verziót értékelik, ezt imádni fogják. Meglepően egyedi!

Csokis-mandulás sajttorta

Hozzávalók:
17 dkg ch csökkentett keksz vagy babapiskóta
13 dkg mandula (héj nélkül)
10 dkg vaj (vagy kókuszzsír, de semmi esetre sem margarin)
75 dkg házi krémsajt (vagy 50 dkg mascarpone és 25 dkg tejföl)
4 tojás
1 tk vanília por
15 dkg étcsokoládé (lehet cukormentes vagy 85 %-os)
2 evőkanál keményítő
pár csepp keserűmandula-aroma
20 dkg eritritol (vagy 15 dkg xilit)

Elkészítés: A mandulát aprítóba tesszük, megőröljük, majd hozzáadjuk a kekszet, és együtt is aprítjuk kicsit. Tehetjük az aprítóba a puha vajat is, így könnyedén elkészíthetjük a sajttortánk alapját. De ha úgy jobban esik, kézzel is összegyúrhatjuk a mandulás kekszet és a szobahőmérsékletű vajat. Attól függően, ki milyen a kekszet használ, tehetünk hozzá picit édesítőt (én nem tettem). A kekszes masszánkat a tortaforma aljába nyomkodjuk, kicsit felfelé haladva a peremen is. Míg elkészíthetjük a krémet, fagyasztóba tesszük. A krémhez a sajtot, tojásokat, édesítőt, keményítőt, vaníliát simára keverjük. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és kicsit visszahűtjük, éppen annyira, hogy azért még folyós legyen. A sajtkrémünk felét külön tálba tesszük, és robotgéppel folyamatosan keverve hozzáöntjük a csokit. A megmaradt másik feléhez pedig pár csepp keserűmandula-aromát keverünk. Kikapjuk a fagyasztóból a kekszes alapot, majd először a mandulás sajtkrémet öntjük rá, utána pedig a csokisat körkörösen. Szépen bele fog csorogni a fehér krém közé, így belül cuki bocimintás lesz a diétás sütink. A sütő aljába tegyünk egy tepsit, amibe öntsünk vizet, így nem fog kirepedni a diétás torta teteje. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk a finom, illatos cheescake-et, majd 50-55 percig légkeverésen megsütjük. Miután kivettük a sütőből, még a formában hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Díszítésként félig csokiba mártott hamis marcipángolyót biggyesztettem a torta tetejére, aminek receptjét már közöltük.

Jó étvágyat! 

M. Szabó Éva

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.