Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Az almát mindenki szereti. Ha nem akarjuk nyersen enni, készíthetünk belőle kompótot, süteményt, tehetjük hús mellé, hogy porhanyúsabb legyen a sült.
De készíthetünk belőle almapépet is, ahogy az országszerte ismert, szabolcsi háziasszony, Boros Vali ajánlja. Íme a recept:
Nem ír arányokat, mert mindenkinek más a szája íze, ki savanykásabban, ki édesebben szereti.
"Az almát meghámoztam, négybe vágtam, megszabadítottam a magháztól, kisebb darabokra vágtam, egy fazekat megraktam vele, majd tettem bele 1 vagy 2 rúd vaníliát (ha nincs akkor 2 csomag vaníliás cukor), pár fahéjat, pár darab szegfűszeget, nagyon kevés cukrot, mert az alma már nagyon finom édes. Felengedtem vízzel, alaposan megfőztem , kiszedtem a fűszereket, majd kevés lével, botmixerrel pépesítettem, ezután sterilizált üvegekbe töltöttem.
Miután az üvegeket lezártam, beleállítottam őket egy fazékba, és 90 fokon 30 percig dunsztoltam.
Ezt követően száraz dunsztba tettem az üvegeket, másnap mehetnek a polcra.
Aki elkészíti nem fogja megbanni, télen csak előkapjuk és már kanalazzuk is."
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Ivett és családja bízik a kísérleti gyógyszerben.
Megnyugtató eredményeket hozott egy szerbiai kutatás.
A sporttörténelmet író válogatott tagjával, Battai Sugárral a fokozódó nyomásról, a járványról és a kezdetekről is beszélgettünk.
Az anya Debrecenben hunyt el, miután világra jöttek az ikrek.
A nézők lottórendszerben történő kiválasztását már megkezdték.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2021.04.19)