Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

SzakmaTúra: Hajdúszoboszlón is főszerepben a pályaválasztás

| 2023. 09. 28 | 13:47:00
A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum rendezvényén minden kiderül.
SzakmaTúra: Hajdúszoboszlón is főszerepben a pályaválasztás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már a nyitásra benépesült a hajdúszoboszlói városi sportház küzdőtere, ahol szeptember 28-án, csütörtökön a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási napján vehetnek részt a diákok és szüleik. A SzakmaTúra, Centrumban a jövőd! elnevezésű kiállításon a szakképzési centrumhoz tartozó 11 iskola és az intézmények duális partnerei mutatkoznak be.

Az esemény megnyitóján Bodó Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) a többi között arról beszélt, hogy a most pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak a következő hónapokban életük egyik legfontosabb döntését kell meghozniuk. A felelős döntéshez pedig naprakész információkra van szükség, és ezt a kiállításon a térségben működő iskolák, gyakorlóhelyek bemutatkozásával szerezhetik meg a diákok. 

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a pályaválasztás a felnőtté válás fontos állomása, és reményét fejezte ki, hogy a nap végére a tanulók olyan muníciót kapnak ehhez, ami megkönnyíti a jó döntés meghozatalát.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a helyi lehetőségekre hívta fel a gyerekek figyelmét. Mint mondta, a turizmus kiemelt gazdasági ágazat Magyarországon, és ebben a szektorban a fürdőváros komoly kínálattal rendelkezik. Azok a diákok, akik ebbe az irányba szeretnék folytatni a tanulmányaikat, választhatják a Bocskai István Szakképző Iskolát és a közgazdasági technikumot is.

Pelyhéné Bartha Irén, a szakképzési centrum főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a gyorsan fejlődő technológiák, a digitalizáció és a gazdaság dinamikus változása új kihívások elé állítja a szakmaválasztásra készülő tanulókat. Ezzel, az immár hagyományos pályaválasztási rendezvénnyel segítséget szeretnének adni a döntéshez, hiszen a kiállításon valamennyi iskolájuk színes, szerteágazó képzési kínálatát megismerhetik az érdeklődők. Hozzátette: arra is vállalkoztak, hogy bemutassák az egyes intézményekben tanulható szakmák egy-egy jellegzetes folyamatát, és mindezt a gyerekek az úgynevezett foglalkoztató szigeten ki is próbálhatják. A szakképzés az utóbbi években felértékelődött, mert biztos munkalehetőséget, a tanulmányi idő alatt anyagi támogatást, valamint a felsőfokú továbbtanuláshoz segítséget biztosít a hallgatóknak – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek
Püspökladányból Debrecenbe 160-nal – akár már 2024-ben
Püspökladányból Debrecenbe 160-nal – akár már 2024-ben
A Debrecen és Nyíregyháza közötti vasúti pályaszakaszt is korszerűsítik.
Két körözöttet fogtak a biharkeresztesi rendőrök
Két körözöttet fogtak a biharkeresztesi rendőrök
Egy ukrán és egy román állampolgárt is előállítottak.
Többlettámogatást kap Nádudvar és Hajdúböszörmény
Többlettámogatást kap Nádudvar és Hajdúböszörmény
Összesen csaknem 50 millió forintról döntöttek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés