Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíradony: a regnáló polgármester visszaszólt megválasztott utódjának

Cívishír | 2024. 07. 17. | 17:09:15
Tasó Béla több ponton kifogásolta Szilágyi Zoltán Tibor a város jelenlegi helyzetéről nyilvánosságot látott elemzését.
Nyíradony: a regnáló polgármester visszaszólt megválasztott utódjának
Tasó Béla, Nyíradony hivatalban lévő polgármestere (Fotó: Cívishír-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– 2019-ben valóban én kértem fel a leendő polgármestert, hogy induljon el a Fidesz-KDNP támogatásával az önkormányzati képviselő-választáson, és ő akkor örömmel fogadta kérésemet. A jelenlegi ciklusban a választók bizalmából lehetőséget kapott, hogy tevőlegesen is szolgálja a helyi közösséget, ugyanakkor a Köznevelési, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottság elnökeként kiemelten lehetősége lett volna e szakterületeken előmozdítani a település életét. A szeptember végével záruló választási ciklusban azonban annak ellenére sem volt önálló, a közösséget előmozdító ötlete, terve, indítványa, hogy a város teljes körű működéséről és gazdálkodásáról mindenre kiterjedő információval rendelkezett, és részese volt a döntéshozataloknak – fogalmazott Tasó Béla, Nyíradony szeptember 30-án leköszönő polgármestere a Cívishírnek. 

A városvezető azzal kereste meg portálunkat, hogy szeretne reagálni Szilágyi Zoltán Tibornak, a polgármesteri tisztséget október 1-től betöltő személynek a Cívishíren megjelent bemutatkozó-programismertető cikkére. Hírportálunk természetesen helyet ad a regnáló polgármester véleményének is.

A bemutatkozó cikkben Tasó Bélának érdekes volt azt olvasni, hogy az utódja jelenleg tájékozódik arról, hogy kinek mi a feladata a városvezetésben, milyen az önkormányzat anyagi helyzete, továbbá, hogy megkérdőjelezi az önkormányzat dolgozóinak szakmai képesítését és hozzáállását. Véleménye szerint, aki a rá szavazó állampolgárok bizalmát megszolgálva felelősségteljesen végzi önkormányzati képviselői munkáját, annak az ötéves ciklus után mindezekkel tisztában kell lennie.

Itt nincsenek „fényűző” beruházások

Tasó Bélának polgármesterként nincs arról tudomása, hogy az október elsején hivatalába lépő polgármester által csak „narancsos szekéren ülő személyként” emlegetett ember valaha is kért volna olyat az önkormányzattól, ami nem a köz érdekét tartaná szem előtt, vagy ne azt szolgálná. Azt a feltételezését pedig határozottan visszautasította, hogy valaki a megválasztott városvezető mögött legyártott majd aláíratott vele a kormányzópártok valamelyikébe való belépést szolgáló dokumentumot. Ez az állítás – jelentette ki Tasó Béla – nonszensz egy demokratikusan működő párt esetében. Ugyanakkor a városfejlesztésről határozottan állította: Nyíradony nemcsak a „felszínen” fejlődik, hanem tényszerűen is, hiszen csak ebben az önkormányzati ciklusban mintegy 1,8 milliárd forint összértékű fejlesztés valósult meg, azaz ennyivel növekedett a nyíradonyi önkormányzat vagyona. Ezzel pedig – képviselőként – az utódjának is tisztában kellene lennie. A leköszönő polgármester sajnálja, hogy utódjának képviselőként mindeddig nem volt igénye, hogy egy adott beruházás részleteit megismerje.

Tasó Béla úgy látja, hogy a település közhangulatába a június 9-i választást megelőzően a független polgármesterjelölt és csapata által elvégzett, véleménye szerint hazugságokon és megfélemlítéseken alapuló kampány hozott negatív változást. Mint mondta, az nem nélkülözte a Tisza Párt által folytatott tevékenység külső jegyeit megjelenítő „nagypolitikai” attitűdöt, amely szerint bárkiről és bármiről lehet és szabad bármit mondani következmények nélkül. Ebbe a képbe illeszkedik az is, hogy a megválasztott polgármester által folytatott gyűlöletkeltő kampányban nyoma sem volt a köz érdekét szem előtt tartó városvezetői terveinek, elképzeléseinek. Ehelyett a feleségét ért vélt vagy valós sérelmek miatti szimpátiakeltés, továbbá a bosszúállás és a Tasó család lejáratása volt a célja – mondott véleményt ellenfele kampányáról Tasó Béla.

– Szeretném határozottan visszautasítani a városvezetés korrupció mentesítésére vonatkozó megjegyzését, felhívva a figyelmét arra a tényre, hogy a jelenlegi városvezetésnek ő is tagja, döntéshozója; továbbá a kilencfős testületből vele együtt öt személy újra tagja lesz az októberben felálló városvezetői grémiumnak. Az emberek összebékítésére pedig valóban szükség lenne a hergeléssel és hazugságokra épített folyamatos hangulatkeltéssel felerősített kampányidőszak után. A választáson nyertes jelölt és az őt támogató független képviselőjelöltek részéről mesterséges feszültségkeltés történt annak ellenére, hogy arra kértem a jelöltként indulókat, hogy ne erről, ne a személyeskedésekről, hanem a város és közösségének szolgálatáról, Nyíradony megtartóerejének növeléséről, a fiatalok megtartásáról szóló elképzeléseiktől legyen hangos kampánytevékenységük – fogalmazott Tasó Béla, majd a szerinte az alapvető tudatlanságról és mélyenszántó rosszindulatról tanúskodó úgynevezett „fényűző” beruházásokról beszélt. Mint mondta, meglehet, hogy a megválasztott polgármester „fényűzőnek” tartja a 62 év után visszaszerzett járási ranggal járó épületeket és vele járó szolgáltatásokat, köztük többek között a kormányablakot, a foglalkoztatási központot, a gyámhivatalt, a hatósági osztályt, a pedagógiai szakszolgálat biztosítását, a hivatásos katasztrófavédelmi őrs új tűzoltó laktanyájának létesítését, valamint az útépítéseket és útfelújításokat, a vásárcsarnok megépítését. A még regnáló városvezető meggyőződése, hogy ezek egytől egyig vitathatatlanul a köz érdekét szolgálják. Wellness hotel nem épült a településen, de gasztrofalu és quadtároló sem. Egy turisztikai attrakciófejlesztésben egy fényerdő elnevezésű elem elkészült ugyan, de nem önkormányzati pályázatból.

A leköszönő polgármester azt is nonszensznek tartja, hogy a megválasztott városvezető önkormányzati képviselőként „megfeledkezik arról”, hogy a településen egy nagy jelentőségű útépítési és útfelújítási, energetikai korszerűsítési, épületfelújítási és bővítési program veszi hamarosan kezdetét. Azt csak remélni tudja, hogy az összesen hárommilliárd forint értékben megvalósuló beruházási csomagot az utódja nem tartja „fényűző beruházásnak”, már csak azért sem, mer döntéshozóként ő is támogatta a kivitelező kiválasztása iránti közbeszerzési eljárás megindítását.

– CH –

Nyíradony a döntéssel a változás iránti igényét jelentette be
Szilágyi Zoltán Tibor megválasztott független polgármester még a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan legyek gazdag: inspiráló sikertörténetek és hasznos tanácsok
Hogyan legyek gazdag: inspiráló sikertörténetek és hasznos tanácsok
Hogyan legyek gazdag fiatalon? Mit tanuljak hogy gazdag legyek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adnak választ inspiráló sikertörténeteink és tanácsaink.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.
Súlyos károkat okozott az időjárás a debreceni forgalomirányításban
Jelzőlámpák sérültek a város szinte összes – önkormányzati fenntartású – kereszteződésében.
Eladná Hajdúböszörmény a Kálvineumot
Az önkormányzatnak nincs pénze a felújításra, az államnak és az egyháznak nem kellett. Van azonban vállalkozói érdeklődés.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Tovább fejlesztette kapacitásait a Főnix Média Kft.
Tovább fejlesztette kapacitásait a Főnix Média Kft.
Modern üzem is épült a debreceni telephelyen.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.