Nébih: biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús

A szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszer, benne a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is garantálja, hogy kizárólag biztonságos magyar hús kerülhet a lakossághoz a húsvéti ünnepekre készülve is – közölte a Nébih április 16-án.
Mindezt most a ragadós száj- és körömfájás (RSZKF) árnyékában kiegészítő biztosítékokkal is megerősítette a hatóság: még szigorúbb állategészségügyi intézkedések szolgálják az élelmiszer-biztonságot.
A közlemény szerint a magyar emberek a második legjobban működő, állam által felügyelt területnek tartják az élelmiszerlánc-biztonságot. Emellett a húsok és a húskészítmények is dobogós helyen szerepelnek, ha arra kell válaszolni, mely termékeknél fontos, hogy az magyar előállítású legyen. Az okok között a magyar munkahelyek támogatása mellett elsősorban az szerepel, hogy a hazai termékek jobb minőségűek, finomabbak, valamint biztonságosabbak. Mindez alátámasztja, hogy a magyar emberek tisztában vannak az élelmiszer-előállítás és annak hazai felügyeletének értékével. Kiemelten fontos, hogy senki se üljön fel a tévhiteknek. A magyar hús és húskészítmények továbbra is tökéletes alapul szolgálnak minden étkezéshez.
A hazai hústermékek választásával pedig – az egészségtudatos táplálkozás mellett – a magyar állattenyésztés fennmaradását is hatványozottan támogatják jelenleg a vásárlók.






































