Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy meccsen elkapta a Debrecen a norvégokat!

| 2023. 02. 04. | 22:36:00
Sikerült a visszavágás. Újabb lépést tett a Loki a továbbjutás felé.
Nagy meccsen elkapta a Debrecen a norvégokat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

25-21-re legyőzte a DVSC Schaeffler a norvég Sola HK együttesét az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában. A február 4-i mérkőzésen telt ház várta a csapatokat a Hódosban, ahol erős iramot, izzadságot, kiváló debreceni csapatteljesítményt láthatott a nagyszerű publikum.

A kinti meccsel ellentétben jól kezdett a Loki, 4-2-es debreceni vezetést hozott az első öt perc; Vámos Petra villanásait, Füzi-Tóvizi higgadt befejezését és Hámori eredményes betörését fülsiketítő ováció fogadta. 

Kettővel válaszolt a Sola, majd amikor úgy tűnt, nem tudnak mit kezdeni a támadásukkal a hazaiak, Kácsor bombázott a kapuba blokkal együtt (5-3, 8, perc). A masszív norvégok hozták a gyors megindulásokkal, egy egyezésekkel tűzdelt harcos stílusokat, de a piros-fehérek felszívták magukat az odavágó kudarcán.

A 12. percben a vendégek technikai hibáját büntette Hámori egy saját térfélről szerzett góllal (7-5), egy perccel később Füzi-Tóvizit hagyták egyedül, a beálló háromra növelte az előnyt. A norvégok játékszervezője, Knutsen többedik alkalommal passzolt túl magasan, a másik oldalon a Vámos Petra ellökéséért ítélt hetes kimaradt (most Kácsor, előtte Töpfner hibázott). Wiik szépített, Füzi-Tóvizi azonban egy kipattanóból visszaállította a különbséget (9-6, 17. perc).

Ez a siker minden értelemben csapatmunka volt!

A 21. percben Knutsen javított az addigi szerény produkcióján (10-8), miként Kácsor a maga lövőstatiszikáján. Úgy nézett ki, az első félidő hajrájára marad a háromgólos különbség (13-10, 26. perc), de egy perc alatt felzárkózott a Sola – Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért. Úgy tűnt, Vámos Petra padozását nem bírja el a csapat, a válogatottnak vissza kellett jönnie. Gabriel kétszer megakadályozta az egyenlítést, harmadjára már kevés volt hozzá, 13-13-al zárult a játékrész. Azt hittük több van benne, de kiderült, hogy a DVSC ezzel a csapattal szemben csak messze átlag feletti játékkal nyerhet.

[Beillesztett cikk: Állva hagyták a vikingek a Debrecent – kétszer]

A jobb szélre Costa, a balra Petrus, a kapuba Giegerich érkezett a második félidőre, de a Sola a 32. percben átvette a vezetést. A 33. percben Hámori játszotta el, hogy Haugseng leterítette, a bírók nem kértek belőle, ráadásul a norvég így simán lőtt a debreceni kapuba. 

Töpfner hetesből, Costa szélső ziccerből talált be, ezzel lett 15-15. A 39. percben Costa egalizált (16-16), a kapuk előtt kíméletlen csata zajlott minden négyzetcentiméterért. A 44. percben kis előnyt szerezhetett a Loki, Töpfner értékesítette is a büntetőt! 18-16! Ebben a periódusban nem ment a vendégeknek, a 44. percben Hámori harcolt ki újabb hetest, amelyet Töpfner újabb gólra váltott. Szintén Hámori volt a következő perc főszereplője, hiszen a belső játékos már a második találatát szerezte saját térfélről, ismét egy norvég technikai hiba után (20-16, 45. perc).

Hámori Konszuélának nem nagyon ment a Kisvárda ellen, szombat este viszont talán a Loki legjobbja volt

Az utolsó tíz percre kétgólos előnnyel és időkéréssel futott rá a DVSC (20-18), miközben ismételten életjeleket mutatott a Sola. Planéta leküldése (lerántás) rosszkor jött, a büntetőt belőtte Kristiansen (20-19). Bordás és Rushfeldt gólváltása villámgyorsan lezajlott. Hámori lőtt talpról, Kácsor a levegőből, Berland a bal szélről, 23-21! 

Az 56. percben Gabriel nem ette meg ugyanazt a szélső ziccert, amit Giegerich, ráadásul Planéta az ellentámadásból bődületes bombával ugrasztotta talpra a csarnokot (24-21). Ugyanőt kissé szigorúan állították ki megint, de a Sola nem tudta kihasználni a lehetőséget. Szűk két perccel a vége előtt még mindig hárommal vezetett a Loki, Stegavik kért időt. Az utolsó előtti percben Gabriel védte Kristiansen büntetőjét, ezzel végképp eldőlt a meccs. Bordás Réka azért végén meglőtte a huszonötödiket!

Az egész idény egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a DVSC, elsődlegesen csapatként működött kiválóan a gárda. 

A francia Gabriel pacsizik a lefújás után a szurkolókkal

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok a gárda küzdeni tudására. Pénteken tudtunk először készülni a pályára lépőkkel. A védelem rendben volt, de meg kellett nyernünk ezt a találkozót. Sikerült, nincs hiányérzetem. Örülök a sok jó egyéni teljesítménynek is.
Steffen Stegavik: – Betegség miatt nem volt balkezes játékosunk, de még így is az utolsó öt percig partiban voltunk. Jó meccset láthattunk, melynek a hajráját a Debrecen bírta jobban. Így egy különleges atmoszférájú csarnokban szenvedtünk vállalható vereséget.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A baloldaliakat is várják a június 1-jei békemenetre
A baloldaliakat is várják a június 1-jei békemenetre
Bencsik András azt mondta, sorsdöntő pillanatban rendezik meg az eseményt.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.