Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mesterjátszma: premier előtti vetítés Debrecenben

civishir.hu | 2023. 11. 03 | 15:47:24
Közönségtalálkozó a rendezővel és a férfi főszereplővel. +Előzetes
 Mesterjátszma: premier előtti vetítés Debrecenben
Váratlan fordulatokkal teli pszichothriller.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy sokak által vágyott kincs, egy sorsfordító sakkjátszma, egy, a szabadság felé robogó vonat: Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációja, a Mesterjátszma november 9-től érkezik országszerte a mozikba. A debreceni Apolló moziban november 4-én 19 órakor premier előtt vetítik az Akik maradtak rendezője, Tóth Barnabás legújabb filmjét. A vetítés utáni a közönség találkozhat a rendezővel, Váradi Gergellyel, a film egyik főszereplőjével és Szurmay János vezető producerrel.

Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni Magyarországot ‘56 novemberében. A fiatal pár mellett az egyház felbecsülhetetlen értékű ereklyéi is a nyugati határ, a szabad világ felé tartanak, melyek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. 

Tóth Barnabás régóta várt filmje november 9-én érkezik a hazai mozikba a JUNO11 Distribution forgalmazásában. Az Oscar shortlistjéig jutó Akik maradtak után a rendező és Hajduk Károly ismét együtt dolgoztak a Mesterjátszmában – a korábban már bizonyított pároshoz olyan kiváló színészek csatlakoztak, mint a Besúgóval ismertté vált Váradi Gergely, az egész ország kedvence, Mácsai Pál, vagy az énekesnőként és színésznőként is egyaránt népszerű Péterfy Bori. Az ismert arcok mellett egy ifjú tehetség is bemutatkozik a filmvásznon: Varga-Járó Sára egyetemi hallgatóként bukkant fel Ascher Irma casting director radarján, de első szerepében – amely rögtön főszerep! – azonnal bizonyított.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Mesterjátszma először szeptemberben mutatkozott be a nagyközönségnek, hiszen világpremierjét a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartotta, ahol rögtön közönségdíjat is nyert. A filmet máris nagy szeretet övezi, az első visszhangok magával ragadónak, csavarosnak, különlegesen hangulatosnak nevezik a Mesterjátszmát, sőt, volt aki egyenesen mesterműnek titulálta.

A debreceni Apolló moziban november 4-én 19 órakor premier előtt vetítik az Akik maradtak rendezője, Tóth Barnabás legújabb filmjét. A vetítés utáni a közönség találkozhat a rendezővel, Váradi Gergellyel, a film egyik főszereplőjével és Szurmay János vezető producerrel.
Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés