Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújult a debreceni mentőállomás fogadótere

Cívishír | 2024. 06. 04. | 12:44:25
Összefogás eredményeként korszerűsítették.
Megújult a debreceni mentőállomás fogadótere
A teljes épület felújítását is tervezik (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 8 millió forintos beruházással, részben vállalkozók felajánlásából megújult a debreceni mentőállomás fogadótere. 

A beruházás kapcsán tartott június 4-i, keddi sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármestere kiemelte: a mentőszolgálat munkatársai erős, összetartó közösséget alkotnak. A mentőállomás halljának felújítását olyan követendő példának nevezte, amely ezt az összetartást, az összefogást mutatja. Hozzátette: az önkormányzatra számíthat a mentőszolgálatra, és szerinte a jövőben közös erővel a teljes épület felújítását is meg kell valósítani.

Molnár Zsolt, az OutSys Kft. ügyvezetője bruttó 3,5 millió forinttal támogatta a felújítást. Mint mondta, miután megismerte a mentőállomáson dolgozó hihetetlenül bajtársias közösségét, a tőlük telhető anyagi támogatással szívesen segítették a beruházás megvalósítását. Példaértékűnek nevezte, hogy egy jó ügy érdekében széles társadalmi összefogással sikerült felújítani a mentőállomás auláját. 

Ménes Dávid, a debreceni mentőállomás vezetője a többi között arról beszélt, hogy két és fél éves tervezés, forráskeresés és rengeteg munka után valósult meg a beruházás, amelyet a mentődolgozók életében hatalmas dolognak nevezett. Megjegyezte: a korszerűsítést az Országos Mentőszolgálat alapítványa több mint ötmillió forinttal támogatta. Felidézte, hogy az elmúlt években anyagi támogatás nélkül, a saját két kezükkel, a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével kifestették Magyarország legnagyobb mentőgarázsát, és a környezetüket is igyekeznek minél szebbé varázsolni, így virágokat ültettek, díszkertet alakítottak ki. 

A belső tér teljesen megújult (Fotó: Cívishír)

Az ünnepség keretében együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és a mentőszolgálat. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója kiemelte: reméli, hogy ennek köszönhetően további felújítások valósulhatnak meg a mentőállomáson, amely az egyik legforgalmasabb – fűzte hozzá. A hajdú-bihari mentők az országos a szolgálat mintegy 10 százalékát teljesítik. A bajtársak több mint 85 ezer esetet láttak el tavaly, és mintegy 3,5 millió kilométert tettek meg a megye útjain. Emlékeztetett: Hajdú-Biharban indult el az ügyeleti ellátás átalakítása, amely mára, Budapest kivételével, az egész országban megvalósult. 
Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: a megállapodás értelmében az épület tereinek fejlesztésében szeretnének részt venni, miközben a mentőállomáson gyakorlatot teljesítő diákjaik, kőművesek, burkolók, villanyszerelők megismerkedhetnek a mentőknél tapasztalható bajtársiasság fontosságával, ami a későbbiekben gazdagítja őket. Az itt eltöltött idő több a szakmai ismeretek gyakorlásánál, a jellemfejlődésnek is fontos terepe lesz számukra – fogalmazott. 
Az ünnepség zárásaként Csató Gábor a debreceni rohamszolgálat tagjainak munkáját ismerte el, annak apropóján, hogy Magyarországon, először Budapesten, 70 évvel ezelőtt indult el a rohamkocsi szolgálat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Türelmet kérnek a Hortobágy utca elején élőktől
Türelmet kérnek a Hortobágy utca elején élőktől
A járdák használatát részben korlátozni kell.
Hirdetés
Hirdetés
A debreceni vívó már Párizsban hangol a versenyekre
A debreceni vívó már Párizsban hangol a versenyekre
Két számban indul Osváth Richárd.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nem elég, hogy drágul a temetés, de be is telik a debreceni köztemető
Alakul az új belvárosi szórakozóhely, távozik Hajnal János, Tiencsin kisöccsei lehetünk.
Bárki kérdezhetett az akkumulátorgyárról a debreceni közgyűlésen
Megtévesztő iszaptűz, leszállási vonalak, létesítményi tűzoltóságok.
Debrecen a legdrágább egyetemváros
Budapesten is csak az elit kerületekben drágábbak az albérletek.
Tizenkilenc ágazatban, 58 szakmával indul a szakképzés Debrecenben
A DSZC-nél a gazdasági környezet kihívásaira válaszolnak.
Ez lehet a megoldás Debrecenben, ha a Roncsbárnak mennie kell
Időszakos átjárási lehetőség a Dósa nádor tér és az Ady tér között – megvalósul?
Támogatott tartalom
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Egy részét elbontják, a megmaradót felújítják.
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Élen a burkolatokban és szaniterekben.
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Bagossy Brothers Company, Curtis, Honeybeast, Zséda.
Hirdetés
Hirdetés