Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar játékosok, akiket érdemes lesz figyelni az EURO 2024-en

civishir.hu | 2024. 05. 26. | 10:00:13
XXX
Magyar játékosok, akiket érdemes lesz figyelni az EURO 2024-en
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A labdarúgó-Európa-bajnokság mindig kiváló lehetőség a nemzeteknek, hogy bemutassák tehetségüket a világnak. A magyar válogatott játékosai komoly felkészüléssel várják a következő versenyt, hogy bebizonyítsák képességeiket és szakértelmüket. Ahogy közeledik a 2024 es labdarúgó európa bajnokság, érdemes figyelmet fordítani azokra a játékosokra, akik döntő szerepet játszhatnak a csapat sikerében, és szinte biztos, hogy maradandó nyomot hagynak majd a nemzetközi színtéren emlékezetes teljesítményükkel.

Ebben a cikkben szó lesz Magyarország válogatottjának fiatal tehetségeiről, mint például Miloš Kerkezről, Szoboszlai Dominikról és Callum Styles-ról, valamint arról, hogy hogyan segíthetik a csapatot a siker elérésében.

Szoboszlai Dominik 

Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályása és a magyar válogatott csapatkapitánya egy fiatal tehetség, akinek a karriere már most lenyűgöző. Ő a Premier League egyik feltörekvő csillaga, aki gyorsan be tudott illeszkedni a Liverpool csapatába. A 2023/24-es szezonban kiváló teljesítményt nyújtott a klubnál, 30 mérkőzésen játszott és 3 gólt szerzett, miközben számos gólpasszt is adott, ezzel növelve csapata támadóerejét.

Szoboszlai emellett komoly sikereket ért el a magyar válogatottban is, ahol mérkőzésekként átlagosan 0,2 gólt szerzett, miközben gólpasszokkal is segítette a csapatot. A válogatottban játszva kreativitásával és passzjátékának kiválóságával bizonyította, hogy elengedhetetlen a csapat támadójátékához.

Szoboszlai vezető szerepet tölt be a középpályán, ahol passzpontosságával és látásmódjával is kitűnik. Liverpoolban és a magyar válogatottban is első osztályú teljesítményt nyújt, folyamatosan a legmagasabb szinten bizonyítva tehetségét.

A 2024-es Európa-bajnokság fontos mérföldkő lesz a magyar válogatott számára, ahol Szoboszlai célja, hogy sikeresen képviselje hazáját a csapat vezetőjeként. Teljesítményével és tapasztalatával azt várják tőle, hogy az egész torna során kulcsfontosságú szerepet fog játszani.

Miloš Kerkez

Miloš Kerkez, az AFC Bournemouth játékosa az egyik legígéretesebb fiatal tehetség a magyar válogatottban. Mielőtt Angliába költözött, a 20 éves balhátvéd korábban olyan klubokban játszott, mint a Rapid Wien, az AC Milan és az AZ Alkmaar. Eddigi pályafutása során elért sikereit nemcsak kifogástalan védekezőképességével érte el, de azzal is, hogy a támadások kiváló támogatója volt.

A 2023/24-es szezonban 32 mérkőzésen szerepelt a Bournemouth csapatában, főként védekező pozícióban. 2 további mérkőzésen lépett pályára az FA Kupában, ám eddig még nem szerzett gólt. Jelenléte és teljesítménye azonban a pályán lenyűgöző, különösen ha fiatal korát is figyelembe vesszük.

Pályafutása során kiemelkedő teljesítményt nyújtott az AZ Alkmaar csapatában is, ahol 57 mérkőzésen 5 gólt és 8 gólpasszt jegyzett. Játékstílusát olyan világhírű balhátvédek inspirálták, mint Marcelo Vieira és Alphonso Davies. Kerkez jól használja a sebességét, technikai képességeit és támadó játékát, amivel állandó veszélyt jelent az ellenfelek számára.

Kerkez ugyanakkor nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is nagyon erős. Fiatal kora ellenére már több országban játszott, ami alkalmazkodóképességét és eltökéltségét dicséri. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően egyre dominánsabb játékossá válik mind klubcsapatában, mind a válogatottban. A Premier League nagy ugrás volt Kerkez számára, de továbbra is fejlődik, és arra számítanak, hogy fontos tagja lesz a magyar válogatottnak a 2024-es Európa-bajnokságon.

Callum Styles

Callum Styles egy sokoldalú játékos, akit jelenleg a Barnsley “kölcsönzött” a Sunderland csapatának. Az Angliában született játékos elsősorban középpályásként játszik, de bevetik balhátvédként és balszélsőként is. 2024-ben csatlakozott a Sunderland csapatához, és közel 200 Championship mérkőzést játszott.

Pályafutását a Burnley akadémiáján kezdte, majd a Burynél folytatta, ahol 47 alkalommal lépett pályára. Innen került át a Barnsley-hez, ahol összesen 135 mérkőzésen 12 gólt szerzett. Közben kölcsönben játszott a Millwall csapatában, mielőtt 2024-ben a Sunderlandhez került volna.

Styles eddig 20 mérkőzésen szerepelt a magyar válogatottban. Marco Rossi nemzeti csapatában, Nagy Ádámmal együtt, fontos szerepet játszik a középpályán. Sokoldalúságával és tapasztalatával különböző pozíciókban segíti a válogatottat.

Középpályásként többféle szerepet is betölt, így balhátvédként, és balszélsőként is játszik, tapasztalatával pedig fontos elemmé vált a Sunderland játékában. Styles tehetsége és tudása mind a klubjában, mind a magyar válogatottban döntő lesz a következő években, különösen a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Terelőútvonalon három debreceni buszjárat
Terelőútvonalon három debreceni buszjárat
Több napig tart a korlátozás.
Hirdetés
Hirdetés
Gripenek csapnak nagy zajt Debrecenben
Gripenek csapnak nagy zajt Debrecenben
Az éves kiképzési terv része.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Támogatott tartalom
Hungarospa: indul a főszezon!
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.