Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köstner Vilmos állásába került a debreceni formahanyatlás

| 2021. 03. 01. | 16:04:00
A csapat a mosonmagyaróvári mérkőzés után értesült a változásról.
Köstner Vilmos állásába került a debreceni formahanyatlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köstner Vilmos helyett az eddigi másodedző, Kudor Kitti irányítja az idény végéig a DVSC Schaeffler csapatát – jelentette be március elsején a debreceni kézilabdaklub a honlapján.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője közölte: nagyon nehéz volt meghozni a döntést, de mindketten tudták, hogy változásokra van szükség a holtpontról való elmozdulás érdekében. – Megkönnyítette ugyanakkor a döntést, hogy Köstner Vilmos nem távolodik el a klubtól, más szerepkörben dolgozik tovább a DVSC sikereiért. Új edzőt erre a rövid időszakra nem akartunk hozni, így a felek egyetértettek abban, hogy Kudor Kitti vezetőedzőként és Grega Karpan, mint segítője vigye végig a szezont – mondta.

– Ez az év nekem edzőként és a csapatnak sem úgy sikerült eddig, ahogy terveztük, olyan pontokat vesztettünk, amelyek ezt a változást sürgették. Szeptemberben rosszul kezdtük a bajnokságot, de akkor még ki tudtuk javítani a hibákat. Aztán három hónap telt el játék nélkül, kérdéses volt, milyen formában tudjuk folytatni a szezont. A múlt év utolsó meccsén, a Siófok ellen jól játszottunk, aztán januárban kétszer legyőztük a NEKA fiataljaira épülő Boglári Akadémia-SZISE csapatát. Februárban viszont három tervezett pontot vesztettünk el hazai pályán a Fehérvár és az MTK ellen, mindkétszer nagy előnyt adtunk le a második félidőben. Ez a két mérkőzés, illetve a váci találkozó első negyedórája miatt lehet bennünk komoly hiányérzet – fejtette ki a mesteredző, aki szerint ezek a rosszul sikerült találkozók is indokolták a változást, amelyet el kellett fogadnia. Hozzátette: ő is tudja, hogy változtatni kell a rossz széria befejeződése érdekében. 

– Az mindenképpen pozitívum, hogy egy értékes győzelem után fejezem be hosszú, aktív edzői pályafutásomat. A váltásról, arról, hogy közös megegyezéssel távozom a vezetőedzői posztról, már pénteken megállapodtunk, de a csapat nem tudott róla a mosonmagyaróvári meccs előtt. Bánt a dolog, szerettem volna az utolsó évemben elérni a célokat. Erre még megvan az esély, de csak akkor, ha a lányok a vasárnapi második félidőben mutatott játékot tudják tartósan nyújtani. Bízom benne, hogy az utódom, Kudor Kitti tanul azokból a hibákból, amelyeket elkövettünk. Látom a felelősségemet és a lányok is a sajátjukat, ezt megbeszéltem velük. Nem haraggal váltunk el

– emelte ki. Köstner Vilmos összességében úgy érzi, edzői pályája utolsó szakasza pozitív volt „szeretett klubjánál”. Az első két szezon folyamatos javulást hozott, kialakult egy olyan játékstílus – folytatta –, ami a régi időkre is emlékeztetett.

[Beillesztett szavazás: Egyetért Köstner Vilmos felállításával?]

– Folyamatosan szerepelt és szerepel debreceni kézilabdázó a válogatottban, feltűntek olyan fiatalok, akik a klub jövőjét alapozhatják meg. A DVSC-től nem válok meg, maradok a „család” tagja. Nyárig folytatom a munkát az akadémia szakmai igazgatójaként, majd a DVSC kézilabdacsapatának tiszteletbeli elnöke leszek, életművemmel képviselem a klub értékeit. Előadásokat, továbbképzéseket tartok, képviselem a  klubot egyfajta társadalmi nagykövetként. Életem következő szakaszában több szerep jut a családnak, több lehetőség lesz a pihenésre, de szeretnék továbbra is aktív maradni – idézte a honlap a szaktekintélyt.

[Beillesztett cikk: Köstner Vilmos: profi játékos ilyen hozzáállást nem tanúsíthat]

Meghatározó ember Kudor életében

Kudor Kittit „váratlanul érték a történtek”, számára Köstner Vilmos olyan, mint a „második apukája”. 

– Ő tanított meg kézilabdázni, mellette kezdhetett el másodedzőként dolgozni. Mind játékosként, mind edzőként rengeteget tanultam tőle. Most furcsa helyzetbe kerültünk, nagy kihívás ez mindenki számára, de nem szabad azon gondolkodni, hogy mi, miért történt. Hiszen március 5-én, pénteken nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Utána lesz hosszabb időnk kialakítani, átbeszélni az irányelveket. Nem én vagyok a fontos, nem a stáb, hanem a csapat. Azt szeretnénk elérni, hogy ez a helyzet előrébb vigye, még erősebbé tegye a DVSC-t. Mindig meccsről meccsre kell haladni. Biztos, hogy fogunk hibázni, de nem szabad félni, azokat fel kell vállalni és lehetőleg ugyanazt a hibát  még egyszer nem szabad elkövetni. A jó játékost és a jó edzőt az különbözteti meg a jobbtól, hogy utóbbi ugyanazt a hibát nem követi el még egyszer

– fogalmazott az újdonsült edző. Segítője, Grega Karpan 2015 decemberben érkezett Debrecenbe.

– Majd két évtizede dolgozom a sportágban különböző posztokon. Voltam kapusedző, edző asszisztens, videóelemző. A szituáció nem új, a jövőben egy kicsit több lesz a feladatom a stábban. Vasárnap megmutattuk, hogy ez a csapat tud magas hőfokon játszani: a második félidőben úgy kézilabdáztunk, ahogy az egész szezonban szerettünk volna. Ugyanúgy kell folytatni, ahogy Mosonmagyaróváron befejeztük! – mutatott rá Grega Karpan

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Már a jogok nemzetközi értékesítését végzi.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés