Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni égés a Dunakanyarban

| 2021. 02. 24. | 20:52:00
Szinte hozzá se tudtak szagolni a meccshez Despotovic-ék. 
Debreceni égés a Dunakanyarban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

32-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Váci NKSE otthonában az elsőosztályú női kézilabda bajnokság február 24-i játéknapján. Ezzel újabb fontos mérkőzést veszítettek el a gyenge formában lévő debreceniek, egyre távolabb kerül a biztos nemzetközi kuparészvétel. A célként megfogalmazott negyedik hely pedig ilyen játékkal puszta vágyálom.

A debreceniek nélkülözni kényszerültek ugyan a legjobbjukat, Kovács Annát (az Alba elleni kupameccsen sérült meg a térde), de a jobbátlövőt leszámítva erősnek nevezhető kezdővel (Grieger – Vantara-Kelemen, Despotovic, Vámos, Bordás, Hornyák, Arany) léphettek pályára. Ez azonban legfeljebb papíron volt színvonalas hetes: a Bukovszky – Radosavljevic, Kácsor, Aron, Helembai, Hámori, Diószegi alkotta csapat az első tíz percben úgy játszadozott a debreceniekkel (holott Lakatos Rita személyében ők is nélkülözték egy ászukat), mintha osztálykülönbség lett volna a két gárda között. A DVSC védekezését nehéz minősítíteni, a váciak néhány húzással átjátszották magukat Bordásékon, Giegerich szintén csak kereste a labdát. Nézni is fájt ezt a produkciót.

Az első félidőnek már a derekén is túljutottunk, amikor életjeleket kezdett mutatni a DVSC. Kár, hogy ekkor már pusztán a különbség kiábrándító mértékének smirglizése érdekében is akkora erő mozgósítására volt szükség, hogy illúziónak tűnt fordításban reménykedni. A védekezés javult a tragikus kezdéshez képest, ám a debreceni támadások sem voltak elég gyorsak; sokszor kétes helyzetekből kellett ellőnie Hornyákéknak a harcos váciak miatt.

A második félidő elejét aztán meghúzta a Lokomotív. A 39. percben (22-19) – sőt, még egy rövidebb periódusban utána is – volt lehetőség visszajönni a meccsbe. Ez azonban már túl volt a gárda jelenlegi határain, ziccerek csattantak a kapufán, a hitehagyottság technikai hibákban nyilvánult meg, a kispadon pedig (Vukajlovic még ősszel kidőlt) nincs olyan érett játékos, aki ilyen helyzetben bizonyosan a többiek segítségére tudna sietni (Karsten formán kívül van).  A mérkőzés pikantériája volt, hogy a visszavonuló debreceni mesteredzőt, Köstner Vilmost a váciak vezetője, Szilágyi Zoltán váltja a cívisvárosi kispadon a következő idénytől.

Nyeregben maradt a Vác és a tabella ötödik helyezettjeként ötpontos előnyben van a hetedik DVSC-vel szemben (igaz, több meccset játszottak).

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagyon koncentráltak voltunk végig. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban érett, taktikus játékot produkáltunk. Az elején komoly előnyt építettünk ki, a DVSC próbált velünk jönni, de a kritikus pillanatokban mindig volt valami, amivel át tudtunk lendülni a holtponton.
Köstner Vilmos: – Megérdemelten nyert a Vác, nagyon nehéz azt a mérkőzést értékelni, melynek a 10. percében 8 góllal vezet az ellenfél. Pedig tudtuk: fontos számunkra a mérkőzés. Felkészültünk rá, mégis így sikerült. Bosszant, hogy sokat dolgozom, s legalább az elvégzett munka töredékét szeretném visszalátni. Bosszant, hogy válogatott játékosok ilyen teljesítményt nyújtanak, tisztelet a kivételnek, Hornyák Dórának és Csapó Kyrának.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A debreceniek hajdúhadházi kiválósága történelmet írhat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.