Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszavágtak a Debrecennek Tomoriék 

| 2020. 12. 30. | 18:43:00
Vámos Petra pazar formája is kevésnek bizonyult az esélyesebb Siófok ellen.
Visszavágtak a Debrecennek Tomoriék 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

35-33-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Siófok KC együttésétől a Balaton-parti városban az elsőosztályú női kézilabda bajnokság december 30-i játéknapján.

Kilencvennégy nappal a Siófok elleni csodás hazai győzelem után lépett pályára újra bajnoki mérkőzésen a tartalékos Loki, amelyik Hornyákot, Karstent, Aranyt és Vukajlovicsot is nélkülözni kényszerült. A debreceniek lendületesen, jó játékkal kezdtek, az előnyt az első félidő végére annak ellenére sikerült megtartani, hogy a második negyedórában hullámvasutazott a piros-fehérek teljesítménye. Viszont a Siófok gyengén játszott.

Sajnos, ez utóbbi megváltozott az idő előrehaladtával, egyre kevesebb hibával kézilabdáztak a vendéglátók, akik védekezésben is mind nehezebb feladat elé állították a rövid cserepad miatt elfáradó debrecenieket.

Remek első tizenöt perc

Csapó Kyrával a kapuban, előtte Vantara-Kelemen, Despotovic, Vámos, Bordás, Kovács, Bánfai hatosfogattal kezdett Köstner Vilmos együttese. Sikerült meglepni a hazaiakat, ami elsősorban a beálló Bordásnak bejátszott pontos labdáknak és a villámgyors támadásvezetéseknek volt köszönhető. A két gárda közül egyértelműen a debreceni tűnt frisebbnek, céltudatosabbnak, ami az első negyedóra végére háromgólos vezetést eredményezett (9-12, 16, perc). Vámos és a már említett Bordás mellett a montenegrói válogatott, Despotovic is sokat vállalt. Kovács – tőle szokatlanul, de ez taktikai húzás is lehetett – inkább az előkészítésnél maradt.

A 19. percben már ötgólos Loki-vezetésnek örülhettünk, amikor egy kettős emberhátrányból előnyt kovácsolhatott a Siófok, vagy inkább a debreceniek zökkentek ki a játékukból (Tóvizit küldték le egy szabálytalanságért, majd rögtön Vámos is 2 percet kapott egy nem megfelelően végrehajtott cseréért).

Elég az hozzá, hogy bár Csapó Kyra több ziccer hárításával megakadályozta a siófokiak egyenlítését, és ezeket a kihagyott hazai lehetőségeket gólokkal is szépen büntette a Loki, az ötgólos vezetés a szünetre kettőre olvadt.

Elfogyott a Loki

A második félidőben ez volt az, ami igazából visszaütött. Persze, a Siófok is összeszedte magát: a 34. percben egyenlítettek (22-22), a negyvennegyedikben átvették a vezetést (27-26). A köztes időben tartotta magát a DVSC, de ebben az időszakban elsősorban a kölcsönös hibák jellemezték a játékot.

A vége előtt bő tíz perccel 31-28-ra állt a mérkőzés, mégse dőlt el, mert az oroszlánként küzdő Vámos lényegében egymaga válaszolgatott a siófoki gólokra, miközben a társaknak inkább már csak a „hátország” biztosítására futotta. Az 56. percben 31-31-nél Vantara-Kelemen ziccerben karon lőtte a siófoki hálőrt, Szikorát, míg az ellentámadás végén Such higgadtabb tudott maradni (32-31). Vámos ezt követően még képes volt kiharcolni, majd értékesíteni egy hétméterest (32-32, 57. perc), azonban sem hatékony védekezésre, sem eredményes támadajátékra nem futotta a Lokinak a legvégén. 
35-33-al hozta a meccset a Siófok.

Ha csak a Hornyák-Karsten duó egyike bevethető lett volna, talán nem szenvedjük az átlövések hiányát ennyire látványosan az utolsó 15 perc során. Így annyi marad, hogy jelezzük, a 20 éves Vámos több büntető és kétperces kiállítás kiharcolása mellett 15/13-as „lőlapot” hozott el a kupagyőztestől: csak így tovább!

MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko: – A Debrecen nagyon stabil, jó csapat, jó elegye a fiatal és a rutinos játkosoknak egy remek edzővel. Nem úgy játszottunk, ahogy vártam, de a győzelem nagyon fontos volt. Az első félidőben nagyon rosszul védekeztünk, rengeteg gólt kaptunk és sok ziccert hibáztunk.
Köstner Vilmos: – A lányok minden vágyamat teljesítették, kivéve a győzelmet. Színes, szép támadójátékot játszottunk, buta kis hibákkal. Sok taktikai dolgot meg tudtunk valósítani, jóval többet, mint amire számítottam. Voltak hiányosságok, sajnos hiányzott egy-két értékesíthető ziccer és kimaradt hétméteres, de tetszett a csapat hozzáállása. Ha ezen az úton haladunk, szép tavasz állhat előttünk!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt a szökésben lévő elkövetők ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.