Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszavágtak a Debrecennek Tomoriék 

| 2020. 12. 30. | 18:43:00
Vámos Petra pazar formája is kevésnek bizonyult az esélyesebb Siófok ellen.
Visszavágtak a Debrecennek Tomoriék 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

35-33-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Siófok KC együttésétől a Balaton-parti városban az elsőosztályú női kézilabda bajnokság december 30-i játéknapján.

Kilencvennégy nappal a Siófok elleni csodás hazai győzelem után lépett pályára újra bajnoki mérkőzésen a tartalékos Loki, amelyik Hornyákot, Karstent, Aranyt és Vukajlovicsot is nélkülözni kényszerült. A debreceniek lendületesen, jó játékkal kezdtek, az előnyt az első félidő végére annak ellenére sikerült megtartani, hogy a második negyedórában hullámvasutazott a piros-fehérek teljesítménye. Viszont a Siófok gyengén játszott.

Sajnos, ez utóbbi megváltozott az idő előrehaladtával, egyre kevesebb hibával kézilabdáztak a vendéglátók, akik védekezésben is mind nehezebb feladat elé állították a rövid cserepad miatt elfáradó debrecenieket.

Remek első tizenöt perc

Csapó Kyrával a kapuban, előtte Vantara-Kelemen, Despotovic, Vámos, Bordás, Kovács, Bánfai hatosfogattal kezdett Köstner Vilmos együttese. Sikerült meglepni a hazaiakat, ami elsősorban a beálló Bordásnak bejátszott pontos labdáknak és a villámgyors támadásvezetéseknek volt köszönhető. A két gárda közül egyértelműen a debreceni tűnt frisebbnek, céltudatosabbnak, ami az első negyedóra végére háromgólos vezetést eredményezett (9-12, 16, perc). Vámos és a már említett Bordás mellett a montenegrói válogatott, Despotovic is sokat vállalt. Kovács – tőle szokatlanul, de ez taktikai húzás is lehetett – inkább az előkészítésnél maradt.

A 19. percben már ötgólos Loki-vezetésnek örülhettünk, amikor egy kettős emberhátrányból előnyt kovácsolhatott a Siófok, vagy inkább a debreceniek zökkentek ki a játékukból (Tóvizit küldték le egy szabálytalanságért, majd rögtön Vámos is 2 percet kapott egy nem megfelelően végrehajtott cseréért).

Elég az hozzá, hogy bár Csapó Kyra több ziccer hárításával megakadályozta a siófokiak egyenlítését, és ezeket a kihagyott hazai lehetőségeket gólokkal is szépen büntette a Loki, az ötgólos vezetés a szünetre kettőre olvadt.

Elfogyott a Loki

A második félidőben ez volt az, ami igazából visszaütött. Persze, a Siófok is összeszedte magát: a 34. percben egyenlítettek (22-22), a negyvennegyedikben átvették a vezetést (27-26). A köztes időben tartotta magát a DVSC, de ebben az időszakban elsősorban a kölcsönös hibák jellemezték a játékot.

A vége előtt bő tíz perccel 31-28-ra állt a mérkőzés, mégse dőlt el, mert az oroszlánként küzdő Vámos lényegében egymaga válaszolgatott a siófoki gólokra, miközben a társaknak inkább már csak a „hátország” biztosítására futotta. Az 56. percben 31-31-nél Vantara-Kelemen ziccerben karon lőtte a siófoki hálőrt, Szikorát, míg az ellentámadás végén Such higgadtabb tudott maradni (32-31). Vámos ezt követően még képes volt kiharcolni, majd értékesíteni egy hétméterest (32-32, 57. perc), azonban sem hatékony védekezésre, sem eredményes támadajátékra nem futotta a Lokinak a legvégén. 
35-33-al hozta a meccset a Siófok.

Ha csak a Hornyák-Karsten duó egyike bevethető lett volna, talán nem szenvedjük az átlövések hiányát ennyire látványosan az utolsó 15 perc során. Így annyi marad, hogy jelezzük, a 20 éves Vámos több büntető és kétperces kiállítás kiharcolása mellett 15/13-as „lőlapot” hozott el a kupagyőztestől: csak így tovább!

MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko: – A Debrecen nagyon stabil, jó csapat, jó elegye a fiatal és a rutinos játkosoknak egy remek edzővel. Nem úgy játszottunk, ahogy vártam, de a győzelem nagyon fontos volt. Az első félidőben nagyon rosszul védekeztünk, rengeteg gólt kaptunk és sok ziccert hibáztunk.
Köstner Vilmos: – A lányok minden vágyamat teljesítették, kivéve a győzelmet. Színes, szép támadójátékot játszottunk, buta kis hibákkal. Sok taktikai dolgot meg tudtunk valósítani, jóval többet, mint amire számítottam. Voltak hiányosságok, sajnos hiányzott egy-két értékesíthető ziccer és kimaradt hétméteres, de tetszett a csapat hozzáállása. Ha ezen az úton haladunk, szép tavasz állhat előttünk!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem tud fellépni Rita Ora a Campus Fesztiválon
Nem tud fellépni Rita Ora a Campus Fesztiválon
Átszervezik a nagyszínpad programját a szervezők.
Hirdetés
Hirdetés
Visszatér a 35-37 fok
Visszatér a 35-37 fok
Ha már nyár, akkor kánikula.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
2025-ben megduplázzák a gyerekek után járó adókedvezményt
Gyógyír lehet a demográfiai hanyatlásra?
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Naponta sok-sok jogsértést rögzít a VÉDA-rendszer Hajdú-Biharban
A szupertraffipaxoknak is nevezett berendezések így sincsenek teljesen kihasználva.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés