Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kettőből kettő – a témeccseken is így menjen, lányok!

| 2010. 08. 01. | 15:50:13
Debrecen – A hétvégén lejátszotta első edzőmérkőzéseit a DVSC női kézilabda-csapata, mely biztató formát mutatott. Köstner Vilmos nem is lehetett elégedetlen, bár akadt észrevétele.
Kettőből kettő – a témeccseken is így menjen, lányok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előbb a Nagybánya, majd a Vác ellen tesztelhettek a debreceniek, s mindkét találkozón győzelemmel kedveskedtek a Hódosba kilátogató szurkolóknak. Az erdélyiek ellen bemutatkozott a hazatérő Sopronyi Anett, és először játszott a felnőttek közt Bálint Réka és Szilágyi Ágnes. A magyar bajnoki elődöntőből jól ismert váci együttes ellen igazi presztízsmeccset vívtak a lányok, ez a meccs igazán közönségszórakoztató volt.

– Én sem panaszkodhatok, hiszen jól teljesítettek a lányok – kezdte Köstner Vilmos vezetőedző. – A két nap alapján az időszaknak megfelelő volt a védekezésünk. Lebontva az első napon gyengébben, a Vác ellen már sokkal jobban védekeztünk. A lányokból hiányzott az a frissesség, ami a rövidtávú munka hiányból fakadt, a három, négy, ötméteres szakaszokon nem voltunk elég gyorsak. Ez a sok edzés okozta fizikai, pszichikai fáradtságra vezethető vissza. Akadtak rossz szakaszaink, de ez ebben a periódusban szinte törvényszerű. A Vác ellen az első félidő elejét, és a második játékrész végét leszámítva jól mozogtunk védekezésben. Sáncolással, kapusteljesítménnyel pótoltuk a kilépéseket, illetve a második napon a kipattanó labdákat is szépen szereztük meg. Erre a találkozóra már lényegesen nagyobb volt a csapat készültségi szintje. A gyorsindításoknál már jelentkezett az a munka, amelyeket gyakoroltunk, ám amikor a csapattevékenység került előtérbe a lerohanásoknál, még megvoltak a szintén időszaknak megfelelő hiányosságok. A felállt fal elleni támadójátékunk éppen a kevés változás miatt jobb szintet ütött meg, mint amit vártam, főleg a második mérkőzésre volt jellemző, bár pénteken is voltak szépen kidolgozott helyzeteink. Átlövőerőben a Vác ellen lényegesen többet nyújtottunk, mint a Nagybánya ellen, a belső embereink jó hatékonysággal lőttek. Az első meccsem a felállt fal ellen jobban érvényesült a szélsők hatékonysága, a beállós játékunkban azonban még több tartalék van. A fiatalok közül mindenképpen meg kell dicsérnem Karalyos Orsit, de a többiek is bizonyítottak, elégedett voltam a teljesítményükkel. Ami nagyon fontos, a visszarendeződésünk megfelelő színvonalú volt, s ennek nagyon örülök, hiszen ez a játék egyik legfontosabb tényezője. Összességében a két napon látottaknak nemcsak az eredményével, hanem a színvonalával is elégedett voltam, s külön öröm, hogy ezt a hozzáértő közönség is díjazta tetszésnyilvánításával – foglalta össze a tapasztalatait Köstner mester klubja hivatalos honlapján.

Edzőmérkőzések:

DVSC-KORVEX – Nagybánya 35-28 (18-14)
Triffa, Kiss É., Pácz (kapusok), Bálint R. 1/1, Szilágyi Á. 1, Csáki 4, Karalyos 3, Bogdanovic 1/1, Slakta 2, Sopronyi 5/2, Bognár 2/1, Dakos 3, Borbás 2, Szabó V. 2, Kazai 5, Bulath 4, Varsányi.

DVSC-KORVEX – SYMA VÁCI NKSE 31-25 (16-12)
DVSC: Triffa – Csáki 3, Bulath 4 (1), Bognár B. 5, Szabó V. 2, Bogdanovics 4, Kazai 5. Csere: Kiss É., Pácz (kapusok), Borbás, Karalyos 2, Sopronyi 3, Dakos 1, Slakta 2, Szilágyi Á., Bálint, Varsányi.
A VÁC gólszerzői: Temes 8 (1), Tóth T. 6 (2). Uhraková 4, Vaszari 3, Tápai 2, Baross 1, Barján 1.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Garázsban álló autó égett Létavértesen
Garázsban álló autó égett Létavértesen
A Temető utcába vonultak a tűzoltók.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megnyitott Debrecen legújabb tető- és szigetelés-szakkereskedése
Nyílt nappal egybekötött átadót tartottak az Adorján Trade Határ út 3. szám alatti központjában.
Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan és igazságtalan a helyzet.
Új, víztermelő kút fúrására készülnek Létavértesen
Lépni kell, hogy el ne lehetetlenüljön a a város ivóvízellátása.
Hirdetés
Hirdetés