Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Junior Debrecen Városkártya: elkezdődött a regisztráció

Cívishír | 2024. 02. 05. | 15:35:41
Amelyik gyereknek már van városkártyája, az ő számára is meg kell igényelni a junior változatát.
Junior Debrecen Városkártya: elkezdődött a regisztráció
Érdemes mihamarabb regisztrálni! (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a 6-14 éves, Debrecenben tanuló diákok ingyenes utazását – a DKV járművein – lehetővé tevő Junior Debrecen Városkártya igénylése – jelentette be Papp László polgármester a február 5-i sajtótájékoztatón. Az ügy előzménye, hogy a debreceni közgyűlés január 25-ei ülésén nagy többséggel meghozott döntésével zöld utat adott a díjmentes közösségi utazás 6-14 éves korosztályra való kiterjesztésére azzal együtt, hogy a város bevezeti Junior Debrecen Városkártyát, és annak tulajdonosai vehetik igénybe a díjmentes utazási szolgáltatást. A szülőknek az erre a célra létrehozott internetes felületen regisztrálniuk kell gyermeküket, aki ezt követően az iskolájában veheti át a tömegközlekedés ingyenes használatán túl még számos kedvezményt adó kártyát.

Identitáserősítő hatás

A sajtótájékoztatón Papp László hangsúlyozta, a város gazdasági fejlődésének köszönhetően van lehetőségük a gyerekek utazása területén komoly gesztust tenni, támogatást, segítséget nyújtani a debreceni és a Debrecenben tanuló diákoknak, családtagjainak.

Valamennyi debreceni oktatási és nevelési intézményben elérhetővé teszik a kedvezményt.

Az önkormányzat 20 oktatási intézménnyel vette fel a kapcsolatot, és 17 ezer 378 diák számára vált jogosulttá a kedvezmény, miután a szülő néhány lépésben regisztrálta az ingyenes utazásra jogosult gyermekét. Javasolta, ezt minél hamarabb tegyék meg, hogy a díjmentes utazás életbelépésének időpontjára, április 1-re már meg tudják kapni az ingyenes utazásra jogosító Junior Debrecen Városkártyát. Ezt a most regisztrálók március második felében kapják meg. A városvezető elmondta azt is, hogy a 2020-ban bevezetett Debrecen Városkártyát eddig 20 ezren váltották ki, köztük kétezer 6-14 éves gyermeknek is van, mivel ez széles körű kedvezményre jogosítja tulajdonosát.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek már van városkártyájuk, nekik is regisztrálniuk kell az ingyenes utazási lehetőségért.

Papp László hangsúlyozta: a fiataloknak szóló kedvezménykártyának reményeik szerint identitáserősítő hatása is lesz, és a most Debrecenben tanulók felnőttkorukban ezt a várost választják lakóhelyül.

Junior Debrecen Városkártya (Fotó: Cívishír)

A Junior Debrecen Városkártya igényléséhez szükséges regisztrációs menetet Mátyus László, a DKV innovációs és szolgáltatásfejlesztési igazgatója ismertette. A debrecen.hu honlapról indulva a gyermek nevének, oktatási azonosítójának és születési dátumának megadásával a lépéseket követve, a végén egy fénykép feltöltésével néhány perc alatt elvégezhető.

A Cívishír kérdéseire Papp László elmondta: aki elhagyta a kártyát, a DKV ügyfélszolgálatán ezer forint ellenében újat kérhet; továbbá ha a város gazdasági helyzete tovább erősödik, a következő években kiterjeszthetik a kedvezményre jogosuló korosztály körét. Ez megtörténhet 16, de akár 18 éves korig.

Ennek a forrását a városnak kell kitermelnie, hiszen a közlekedési vállalat költségeinek csak a 30 százalékát fedezik a bérletek és a jegyek ára, a 70 százalékot a város és minimális mértékben az állam teszi mellé.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Változékony időt hoz az utolsó áprilisi hét
Változékony időt hoz az utolsó áprilisi hét
Szél, eső, időnként napsütés is várható.
Hirdetés
Hirdetés
Otthon kapott ki a kis Loki
Otthon kapott ki a kis Loki
Újpesti siker született az NB III-ban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés