Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyomorforgató részletek: bedrogozták, leitatták a 13 éves böszörményi lányt, majd szexre kényszerítették

police.hu | 2024. 10. 11. | 09:52:37
Hat embert fogtak el, akik kiskorúakkal kereskedtek. A nyomozók szerint bővülhet még az elkövetők és a sértettek köre is.
Gyomorforgató részletek: bedrogozták, leitatták a 13 éves böszörményi lányt, majd szexre kényszerítették
Több vágyfokozót is találtak (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június végén a Hajdúböszörményhez közeli Nagy-Bocskai szőlőskert területen eltűnt egy 13 éves kislány. Nagymamájánál volt látogatóban, játszogatott a kertben, aztán közölte, hogy átmegy V. Gabriellához, ahhoz a 27 éves nőhöz, aki ugyanabban az utcában lakik, amelyikben a nagymama. Mivel a kislány a látogatás után nem tért haza, a nagymama keresni kezdte, átsétált ő is V. Gabriellához, aki azonban széttárta a kezét, mondván, innen már elment a kislány, fogalma sincs, hol lehet – olvasható a Zsaru Magazin október 11-i közlésében, ahol Domokos Éva százados, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója ismertette az ügy részleteit. Mint mondta, a családtagok is elkezdték keresni a lányt, néhány nap múlva meg is találták V. Gabriellánál. Szakadt ruhában volt, gyógyszerek és drogok hatása alatt feküdt a gazban. Hívták a mentőket, értesítették a rendőrséget. Domokos Éva elmondta, a lányt az orvosok (köztük nőgyógyász is) megvizsgálták, a kábítószertesztje pozitív lett, kihallgatni azonban napokig nem lehetett, majd a gyerek később sem szívesen szólalt meg. Az édesanyja és a kirendelt ügygondnok előtt semmiképpen, végül a nevelőapja jelenlétében elmondta, hogy mi történt.

A tini elmondta, hogy fogva tartották és férfiaknak árulták. Napokig nem evett, nem ivott, ha mégis, akkor csak alkoholt, fogva tartói itatták, gyógyszerezték, drogot adtak neki, utóbbit még vénásan is. A nyomozás során kiderült, hogy V. Gabriella éppen ebből élt: fiatal lányokat édesgetett magához, aztán férfiaknak eladta őket, akik olykor továbbadták másoknak. A 13 éves kislányt például egy 57 éves debreceni férfinak adta tovább, aki elvitte saját ingatlanjába, ahol a benyugtatózott, leitatott kislányt többször megerőszakolta.

– Nem tudom, valaha sikerül-e ezt feldolgoznia az áldozatnak – folytatja Domokos Éva. – Bár szakember is segít ebben, de mert mindennap beszélünk az édesanyjával, úgy tűnik, nagyon rossz lelkiállapotban van a kislány. Kiderült aztán, hogy nem csak erről az esetről beszélhetünk. A nagymama mesélte el, hogy miközben az unokájával történt szörnyűségről beszélgettek otthon, egy jelenlévő ismerős, egy 17 éves lány megjegyezte: „11 éves koromban V. Gabriella velem is ugyanezt csinálta!” Természetesen, amikor erről értesültünk, megkerestük a korábbi áldozatot is, aki elmesélte, hogy V. Gabriella őt is magához édesgette, aztán egy hónapra Debrecenbe vitte egy panzióba, ahol „intézett neki üzleteket”, azaz különböző férfiakkal kellett szexuális kapcsolatot létesítenie. Közülük egyetlen egynek a nevére emlékezett, ez véletlenül ugyanaz az 57 éves debreceni férfi volt, aki a 13 éves kislányt is elvitte magához. A most 17 éves lány kálváriája tehát 11 éves korában kezdődött, és két-három éven át tartott. Minden szál V. Gabriellához vezetett, aki a kislányokból élt, alkalmanként 6 ezer forintért árulta őket férfiaknak. Így adta el a 13 éves kislányt is B. Lászlónak (44) és L. Emesének (21) is, akik elvitték Debrecenbe, ahol vénásan kábítószert adtak neki, majd szexuális kapcsolatot létesítettek vele.

A rendőrség tehát rájött, hogy az éveken át tartó emberkereskedelemnek bizonyára vannak további áldozatai is. A bűnszervezet tagja volt ugyanis egy hajdúhadházi apa-fiú páros, L. Sándor (51) és L. Erik (18), hozzájuk csatlakozott egy unokahúg, a B. Lászlóval együttműködő, fentebb említett L. Emese. Náluk már többször találtak a rendőrök Hajdúhadházáról és annak környékéről eltűnt kislányokat, akik annak idején félemükben nem beszéltek arról, hogy ők is áldozatául estek szexuális ragadozóknak.

A történetnek alighanem nincs vége, bár a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága egy összehangolt akciót szervezett az elfogásukra szeptember 25-én hajnalban. A razziában a Cívis Közterületi Támogató Alosztály és a Készenléti Rendőrség munkatársai is közreműködtek. A bűnszervezet tagjait emberkereskedelem, az 57 éves férfit pedig szexuális erőszak miatt vették őrizetbe a nyomozók, a bíróság letartóztatta őket. A rendőrök kutatást tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, közel 4 millió forintot, több száz vágyfokozó gyógyszert, adathordozókat és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. További kiskorú áldozatok felkutatása jelenleg is folyik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kigyulladt egy családi ház Bánkon
Kigyulladt egy családi ház Bánkon
A Bükk utcába riasztották a tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Szalay-Bobrovniczky: készen állunk megvédeni a hazánkat
Szalay-Bobrovniczky: készen állunk megvédeni a hazánkat
Területvédelmi tartalékosok tettek esküt Budapesten.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hajdúszoboszló húzza fel Debrecen és térsége turisztikai teljesítményét
A turizmus nemzetgazdasági hozzájárulása a GDP több mint 12 százalékát jelenti.
A minimálbér összegére emelték a debreceni tiszteletdíjakat
Megszülettek az új közgyűlés első döntései.
Pedagógusok, akik továbbtanultak Debrecenben
Az ünnepség egyben a második kurzus nyitóeseménye is volt.
Mezősas gyors volt – nem kell pénzt visszautalni
Három év elteltével kezdett alkalmazni egy törvényt az államkincstár, ez zokon esett az önkormányzatoknak.
Keveset keresünk a növekvő élelmiszerárakhoz
A nagyarányú élelmiszerár-emelkedés egyik oka a mezőgazdaság gyenge hatékonysága – mondta Muraközy László debreceni közgazdász professzor.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
 Hajdúszoboszlói gyógykúra, ajándék élményfürdőzéssel
Hajdúszoboszlói gyógykúra, ajándék élményfürdőzéssel
Gyógyulás és pihenés: most kedvezménnyel.
A biztonságos működést szem előtt tartva kezdődött az újabb ötéves ciklus Komádiban
A biztonságos működést szem előtt tartva kezdődött az újabb ötéves ciklus Komádiban
Megtartotta alakuló ülését a dél-bihari kisváros önkormányzati képviselő-testülete.
Burkolat-helyreállítási pályázat
Burkolat-helyreállítási pályázat
Nincs erre saját kapacitása a Debreceni Vízmű Zrt-nek.
Három debreceni természettudomány-tanárt díjaztak – mind fiatal
Három debreceni természettudomány-tanárt díjaztak – mind fiatal
Különleges tehetséggel és elhivatottsággal oktatják tárgyaikat.
Hirdetés