Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fradi-veréssel Magyar Kupa-döntős a DEAC!

| 2021. 04. 02. | 17:07:00
A magyar jégkorongozás történetében először vívhat debreceni csapat Magyar Kupa-döntőt!
Fradi-veréssel Magyar Kupa-döntős a DEAC!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ferencvárossal találkozott a DEAC a jégkorong Magyar Kupa négyes fináléjának első elődöntőjében. Miután ezt a csatát is zárt kapuk között rendezték meg, debreceni szempontból hazai pálya előnyéről nem beszélhettünk. A két együttes ebben a szezonban, az Erste Ligában már négyszer találkozott, 3-1-re nyerte ezt a különcsatát a hajdúsági együttes, így nem ok nélkül bíztunk az újabb debreceni sikerben. Mindkét csapat az Erste Liga elődöntőjében búcsúzott, így az volt a kérdés, hogy a kupameccs melyiknek jelent majd vigasztalódást. 

A debrecenieknél visszatért a Brassó elleni párharc során megsérült Izacky, de a mozgásán látszott, hogy még nem teljesen egészséges. Honfitársa, Novotny csak a lelátóról figyelte a palánkcsatát, az ő térde legfeljebb a következő szezonra jöhet rendbe. A Ferencváros ezzel szemben teljes kerettel állt ki az összecsapásra, és a hetedik percben meg is szerezte a vezetést egy távoli lövéssel. A debreceni válasz három perc múlva érkezett is, Izacky, Szűcs és Berta „tikitakás” gólja élményszámba ment. A gyors gólváltás után a kapusok léptek elő főszereplővé, a DEAC-nál Hetényi, a Ferencvárosnál pedig Arany parádézott, több mint két harmadon át őrizve gólínséget. Pattanásig feszült volt a hangulat a pályán, mindkét együttes felfokozott idegállapotban küzdött, ennek esett áldozatául Jan Dalecky, akinek egy ferencvárosi úgy „elvitte” a lábát, hogy ápolás után sem tudta folytatni a játékot.

A rendes játékidő utolsó perceiben két emberhátrányt is kivédekezett a DEAC, a három-három elleni ráadásban pedig már a debreceni kerültek emberelőnybe, miután a ziccerbe  kiugró Bertával szemben az FTC és a válogatott ásza, Nagy Gergő szabálytalankodott. Így négy debreceni támadhatott három fradistával szemben, és amikor már lejárt volna az előny, Filbrandt lövése után a korong utat talált a ferencvárosi kapuba.

A magyar jégkorongozás történetében először vívhat debreceni csapat Magyar Kupa-döntőt! A DEAC-ra szombaton este hat órától (tv: M4Sport) a Székesfehérvár vár.

Mesterszemmel

David Musial: - A Ferencváros egy nagyon erős csapat, örömteli, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk ellene. A csapategységünk volt kiemelkedő, emellett Hetényi Zoli fantasztikusan védett ezúttal is, tartást adott a csapatnak. Nem indult jól a mérkőzés számunkra, hiszen az első harmadban nem találtuk a ritmust, de a második játékrésztől, azt gondolom, felpörögtünk, és jobban is játszottunk. Fontos eleme volt a sikerünknek az emberhátrányos védekezés. Várjuk az ellenfelet, a döntőben is mindent megteszünk majd, de aligha lesz könnyű dolgunk a tizenegy légióssal felálló Fehérvár ellen, amennyiben beigazolódik a papírforma a másik elődöntőben.
Fodor Szabolcs: - Valahogy úgy nézett ki ez a meccs is, mint az Erste Liga elődöntőjében a Csíkszereda elleni meccseink. Volt egy pici mezőnyfölényünk, megvoltak a helyzeteink, üres kapunk is volt, mégsem sikerült a legnagyobb helyzeteket sem belőni. Igaz, nem lehet véletlen, hogy ennyiszer ez történik velünk. Önkritikusnak kell lennünk tehát, tükörbe kell néznünk, és átgondolnunk, valóban megtettünk-e mindent azért, hogy elérhessük a legnagyobb sikereket. Ennek a csapatnak az elmúlt két évben az volt a legnagyobb erénye, hogy kiment a jégre, és az utolsó másodpercig kapart, csúszott-mászott a sikerért. Mindenki úgy játszott, mintha élete utolsó cseréje lenne. Talán ezt a megalkuvás nélküli küzdelmet egy picit hiányolhattuk az egész szezonban. Át fogjuk gondolni a helyzetet, de előtte még vár ránk egy bronzmérkőzés, amin remélem, hogy sikerül egy kicsi vigaszdíjat szerezni magunknak. Ha máskor nem, azon a meccsen szeretném újra viszontlátni azt a bizonyos megalkuvás nélküli játékunkat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kerítésnek rohant egy autó Sárrétudvariban
Kerítésnek rohant egy autó Sárrétudvariban
Mentők is érkeztek a helyszínre.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.