Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fájó debreceni vereség a fővárosban

civishir.hu | 2023. 12. 09. | 15:24:16
Többet támadott a DVSC, de az MTK eggyel több gólt lőtt.
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Bárányék pont nélkül maradtak a fővárosban (Fotó: dvsc.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC az MTK otthonában, az Új Hidegkúti Nándor Stadionban lépett pályára az OTP Bank Liga 16. fordulóban december 9-én délután. A találkozó előtt a Loki a tabella 5., míg az MTK a 6. helyén tanyázott, a DVSC három ponttal gyűjtött többet ellenfelénél. A vendégeket népes szurkolócsapat kísérte el a budapesti mérkőzésre.

Az első percek unalmas passzolgatásokkal teltek, majd a DVSC ragadta magához a kezdeményezést. Dzsudzsák szervezésével több támadást is vezettek a debreceniek, de a három védővel felálló MTK nem engedte a kapu közelébe a Loki. Egészen a 10. percig, amikor egy beadásra a kaputól 6 méterre estében még odaért Bárány, ám a labdát már nem tudta megjátszani.

Továbbra is támadásban maradt a Debrecen, és egyre veszélyesebb akciókat vezetett úgy, hogy a fővárosiak alig-alig lépték át a felezővonalat. A Loki támadásainak annyi szépséghibája volt, hogy a játékosok a kapu előtt leginkább lesen kapták a labdát. A félidő első felében egyértelműen a Debrecen akarata érvényesült, szinte egykapuzott, a végjátékban viszont pontatlanok voltak a vendégek. A Loki fölényét mutatta, hogy az első félórában Megyeri csak akkor ért labdába, amikor a játékostársai hátul bevonták a passzolgatásba. Félóra elteltével kezdett akadozni a debreceniek támadójátéka, ellenfele szabadrúgásokat harcolt ki, a 32. percben már Megyeri kapujától 25 méterre. 

Aztán egy perccel később Thiam 20 méterről megeresztett lövése megpattant Németh lábán, és ezt a debeceniek hálóőre már nem tudta védeni, a felső léc alá csapódott a labda (1–0).

A gól kizökkentette a játékából a DVSC-t, továbbra is fölényben játszott, viszont az ellenfele tizenhatosa közelébe sem tudott kerülni. Leszámítva Dzsudzsák szabadrúgásait, előbb bal oldalról 20 méterről beívelt labdáját kivágták a védők, majd a 42. percben kissé jobbról, 25 méterről a sorfalról szögletre pattant a játékszer. Az MTK szervezett védekezésének nem találta az ellenszerét a DVSC.

A második játékrészt a Debrecen kezdte, és az első perceket is a vendégcsapat uralta, mégpedig úgy, hogy a 50. percben Szécsi ki is egyenlített. 

Ferenczi bal oldali beadása után a kaputól 2 méterre a debreceni játékos testéről Antonov fejére pattant a labda, onnan pedig a hálóba. Mindenesetre az eredményjelzőn Szécsi neve szerepelt (1–1).

A bekapott gól felrázta az MTK-t, a Loki inkább visszább vett a tempóból. Az 60. percben 16 és fél méterről szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat, Bognár lövése után a sorfalról szögletre pattant a labda. Nagyon felpörgött a tempó azzal együtt, hogy visszavette a játék irányítását a Debrecen. A hazai csapat a debreceniek hibáit kihasználva kontrákra építette cseppet sem veszélytelen támadásait. Ahogy teltek a percek, mindinkább a mezőnyjáték dominált a meccsen, és az iram is alábbhagyott. Egy hazai helyzet után Bognár 7 méterről perdített a kapu mellé, az MTK mestere hármas cserével igyekezett frissíteni csapata játékán. A játék képe azonban nem változott – támadgatott a Loki, a hazaiak pedig a DVSC passzaira lecsapva próbáltak labdát csenni, nem is eredménytelenül. A kontráikban volt lendület, de gólhelyzetig a házigazdák sem jutottak el, inkább távoli lövésekkel operáltak.

Majd a 83. percben a védők mögé tudtak kerülni a fővárosiak, és 14 méterről jobbról Stieber bevágta a labdát a hosszúba (2–1).

A gól után az MTK igyekezett tartani a labdát úgy, hogy újabb helyzetet is ki tudott alakítani. Az ötperces ráadásban is támadott a Loki, a játékában azonban nem volt benne a gól, a piros-fehérek továbbra sem tudtak mit kezdeni a masszív hazai védelemmel.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
MTK Budapest-Debreceni VSC 2-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Thian (33.), Stieber (84.), illetve Szécsi (50.)
sárga lap: Lagator (57.), Manrique (76.)
MTK Budapest: Demjén - Végh, Kádár, Kocsis G. - Varju, Thian, Kata (Horváth A., 73.), Antonov - Németh K. (Spalek, 73.), Bognár (Kosznovszky, 94.), Ennin (Stieber, 73.) 
Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Loncar (Tuboly, 61.), Manrique - Szécsi (Oliveira Joao, 81.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 88.) - Bárány (Majdevac, 81.)

Az állás:
1. PAKSI FC15942291631
2. FERENCVÁROSI TC15933371630
3. PUSKÁS AKADÉMIA FC16763272027
4. FEHÉRVÁR FC15735312424
5. DVSC16736242124
6. MTK BUDAPEST16736182524
7. DVTK15627212420
8. KECSKEMÉTI TE16628242820
9. ÚJPEST FC15627233020
10. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC15429172414
11. ZTE FC15429203214
12. KISVÁRDA MASTER GOOD153210142511
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés