Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A menopauza összeköt – Debrecenben is

civishir.hu | 2023. 11. 27. | 13:19:41
Őszintén a változókorról – Iványi Orsolya könyvbemutatóval egybekötött előadása.
A menopauza összeköt – Debrecenben is
Iványi Orsolya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Iványi Orsolya, az ország elsőszámú menopauza aktivistája a TOMAN szalonok szervezésében novemberben 12 állomásos vidéki turnéra indul, és Mindent a változókorról című könyvének bemutatója kapcsán beszél az eddig tabuként kezelt témáról.

Iványi Orsolya kommunikációs tanácsadó, közösségépítő, a Magyar Menopausa Társaság vezetőségi tagja, az Éljenek a 40 feletti nők! mozgalom alapítója. Missziója, hogy segítse a változókorban lévő nőket, célja, hogy a menopauza új megítélést kapjon, ahogyan a 40 feletti nők korosztálya is. 2019-ben elindította a Menopauza Cafe rendezvénysorozatot, és 2020-ban Magyarországon elsőként munkahelyi menopauza-programot indított cégeknek. A 2023-ban indított Második Tavasz Alapítványa a 40 feletti nők jólétét és egészségét helyezi fókuszba.

„Mindent a változókorról című könyvemet azért írtam meg, hogy segítsek azoknak a nőknek, akik már  beléptek a változókorba, nem tudják pontosan, mi történik velük, de szeretnék visszakapni a testük és lelkük feletti kontrollt. Emellett azoknak a nőknek is szól, akik még a menopauza előtt állnak, ez az új életszakasz ugyanis felkészülést, rugalmasságot és nyitottságot igényel, és csak akkor leszünk képesek megfelelő menopauza-stratégiát kialakítani magunknak, ha tisztában vagyunk a tényekkel. Azt is látom, hogy a nőknek mennyire fontos erről beszélgetni, ezért örültem nagyon Tomán Szabina megkeresésének, hogy jussunk el minél több vidéki városba a témával” – meséli Iványi Orsolya.

Tomán Szabinával is a menopauza témája és az ebben érintett nők segítésének küldetése hozta össze: „Hosszú kutatómunka eredményeképpen idén dolgoztunk ki egy 10 napos életmódváltó programot csomagunkat, mely tartalmaz egy dietetikus által összeállított étrendet is. Ez teszi ezt a programot különlegessé, hiszen fitoösztrogénben gazdag élelmiszerek használatát javasoljuk elsősorban, amellett, hogy a rendszeres, napi ötszöri étkezést ajánljuk” – meséli Tomán Szabina. „Iványi Orsit pedig régóta figyeltük, és nagy boldogság, hogy általa ilyen sok vidéki helyszínen tudjuk a hölgyeket segíteni információátadással. Az étrend mellett nem elhanyagolható ugyanis a változási folyamatot kísérő mentálhigiénés munka és az ezt támogató sorstársi közösség megtalálása – ebben segít a TOMAN által szervezett előadássorozat.”

Aki szeretne többet megtudni arról, hogy mi történik vele ebben a komplex életszakaszban, Iványi Orsolya könyvbemutatójával egybekötött előadásán a helye, ahol tabuk nélkül beszélgetnek a témáról.

Helyszínek és időpontok:

  • 2023.11.27 Óbuda
  • 2023.11.28 Tatabánya
  • 2023.11.29 Debrecen
  • 2023.11.30 Békéscsaba
  • 2023.12.01 Szombathely
Iványi Orsolya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés