Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dombi beugrott, a Debrecen pedig fordított, és nyert

Cívishír | 2024. 08. 31. | 19:40:00
Az edzőváltás után győztesen hagyta el a pályát a DVSC.
Dombi beugrott, a Debrecen pedig fordított, és nyert
A debreceniek nehéz helyzetből álltak fel (Fotó: Zubák Tibor)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel folytatta szereplését a DVSC labdarúgócsapata, amely az NB I. 6. fordulójának augusztus 31-i, szombati meccsén 3-1-re nyert a Zalaegerszeg ellen. A Nagyerdei Stadionban megrendezett találkozón a Loki hamar hátrányba került, de fordítani tudott, és itthon tartotta a három pontot. Dombi Tibor „beugrása” tehát ismét jól sült el, hiszen a DVSC legendája akárcsak 2022-ben, ezúttal is vészhelyzetben lett vezetőedző, és irányításával megint győzelmet aratott a csapat.

Pedig rosszul kezdődött a mérkőzés a debreceniek szempontjából, hiszen még öt perc sem telt el, amikor a ZTE megszerezte a vezetést.

Egy lefejelt labdára Dénes érkezett jó ütemben, és három méterről a léc alá lőtt, Megyerinek esélye sem volt a védésre (0-1).

A dunántúliak az előny tudatában átadták a területet a DVSC-nek, ám a Loki meddő mezőnyfölénynél többre nem jutott. A 13. percben aztán növelhette volna előnyét a vendégcsapat: egy középre ívelt labdát Dénes fejelt kapura, nem is sokat tévedett, a játékszer a bal kapufa mellett centiméterekkel hagyta el a pályát. 

A hazaiak nem igazán találtak fogást a zalaegerszegieken, túlságosan egysíkú játékuk kiismerhető volt, támadásaikat könnyedén állították meg a vendégek védői. 

Az első komolyabb debreceni lehetőséget a 29. percben jegyezhettük fel. Dzsudzsák iramodott meg, majd lövésre szánta el magát, a labda kipattan Gundel-Takácsról, de végül az egerszegiek fel tudtak szabadítani. Nem sokkal később Bárány közeli lövését blokkolták a védők. Nagyobb sebességre kapcsolt a DVSC. A 37. és a 39. percben is Gundel-Takács mentette meg a góltól a ZTE gárdáját: a kapus előbb Szűcs fejesét, majd Szécsi lövését hárította bravúrral. 

A második félidőt ott folytatta a Loki, ahol az első abbahagyta. A piros-fehérek többet birtokolták a labdát, és nem sokat kellett várni az első lehetőségre sem. Az 50. percben Lagator 22 méterről lőtt, a labda a bal kapufán csattant. Egy perccel később pedig 11-eshez jutott a hazai gárda: Báránnyal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül.

A büntetőhöz Dzsudzsák állt oda, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. Gundel-Takács jó irányba mozdult, de az erős lövést nem háríthatta (1-1).

A gól mintha túlságosan is megnyugtatta volna a Debrecent, amely kényelmesebbre vette a tempót, és a következő bő tíz percben jobbára a mezőnyben folyt a játék.

De szerencsére még mielőtt belealudt volna a meccsbe a DVSC, ismét jött Dzsudzsák: a csapatkapitány pazar keresztlabdával hozta helyzetbe a bal oldalon érkező Ferenczit, aki még át is vehette a labdát, mielőtt az ötösön belülről a kapuba lőtt volna (2-1).

A vendégek nem tudtak újítani, épkézláb támadásra nem futotta az erejükből, a Loki pedig jól menedzselte a meccset: támadott, de azért túl sok kockázatot érthetően nem vállalt. A hajrában mindkét együttes előtt adódott, kisebb, nagyobb lehetőség, és amikor már mindenki a találkozó végét várta, Dzsudzsák kiosztott egy újabb remek gólpasszt. 

A saját 16-osától indította Dominguest, aki végig száguldott a pályán, helyzetbe hozta magát, és az ötös sarkáról a kapuba lőtt (3-1). 

A DVSC megérdemelten tartotta otthont a három bajnoki pontot, a szurkolók pedig a csapatot, és az ideiglenes vezetőedzőt, Dombi Tibor éltették. 

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE 3-1 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v: Rúsz
gólszerzők: Dzsudzsák (54., 11-esből), Ferenczi (64.), Domingues (96.), illetve Dénes (5.)
sárga lap: Szécsi (61.), Pellumbi (63.), illetve Sankovic (21.), Evangelu (87.)
DVSC: Megyeri - Stojkovic, Batik, Lagator, Ferenczi - Szécsi (Domingues, 86.), Szuhodovszki (Sagojan, 90.), Szűcs (Braga, 89.), Pellumbi - Dzsudzsák, Bárány (Silue, 81.)
ZTE: Gundel-Takács - Szendrei, Szafronov (Evangelu, 58.), Várkonyi, Medgyes, Mim - Bakti (Németh D., 58.), Sankovic, Kiss B. - Sajbán (Spoljaric, 80.), Dénes (Nyíri, 72.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Türelmet kérnek a Hortobágy utca elején élőktől
Türelmet kérnek a Hortobágy utca elején élőktől
A járdák használatát részben korlátozni kell.
Hirdetés
Hirdetés
A debreceni vívó már Párizsban hangol a versenyekre
A debreceni vívó már Párizsban hangol a versenyekre
Két számban indul Osváth Richárd.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nem elég, hogy drágul a temetés, de be is telik a debreceni köztemető
Alakul az új belvárosi szórakozóhely, távozik Hajnal János, Tiencsin kisöccsei lehetünk.
Bárki kérdezhetett az akkumulátorgyárról a debreceni közgyűlésen
Megtévesztő iszaptűz, leszállási vonalak, létesítményi tűzoltóságok.
Debrecen a legdrágább egyetemváros
Budapesten is csak az elit kerületekben drágábbak az albérletek.
Tizenkilenc ágazatban, 58 szakmával indul a szakképzés Debrecenben
A DSZC-nél a gazdasági környezet kihívásaira válaszolnak.
Ez lehet a megoldás Debrecenben, ha a Roncsbárnak mennie kell
Időszakos átjárási lehetőség a Dósa nádor tér és az Ady tér között – megvalósul?
Támogatott tartalom
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Egy részét elbontják, a megmaradót felújítják.
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Élen a burkolatokban és szaniterekben.
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Bagossy Brothers Company, Curtis, Honeybeast, Zséda.
Hirdetés
Hirdetés