Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen és Miskolc 1200 önkéntesre számít

| 2023. 12. 05. | 15:25:44
A 2024-es Európai Egyetemi Játékokon kulcsfontosságú feladataik lesznek.
Debrecen és Miskolc 1200 önkéntesre számít
A világversenyen nélkülözhetetlen a munkájuk (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csordultig megtelt a víztorony rendezvényterme december 4-én fiatal önkéntesjelöltekkel. A 2024-es Európai Egyetemi Játékok (European Universities Games, EUG) szervezőcsapata Önkénteskedni jó címmel hívta találkozóra a nyári viadal leendő segítőit, középiskolásokat és egyetemistákat egyaránt.

Csaknem 150 fiatal tett eleget a Debreceni Egyetem meghívásának az önkéntesek december 5-i nemzetközi napja és a közelgő EUG kapcsán. Az Ady Endre Gimnázium, valamint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma diákjai mellett egyetemi hallgatók is részt vettek a találkozón.

Iszák Szabolcs, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának diákja nagy várakozásokkal érkezett a víztoronyba.

– Szerettem volna minél több információt begyűjteni az Európai Egyetemi Játékokról, hiszen nagyon szeretnék majd nyáron részt venni rajta önkéntesként. Leginkább a logisztikai és a biztonsági terület érdekel, de igazából igyekszem megállni a helyem bármilyen más területen is.

Az önkéntesjelöltek megismerkedhettek az EUG debreceni szervezőbizottságának önkéntes területért felelős koordinátoraival, Jóna Katalinnal, Rácz Eszterrel és Pfau Christával. Utóbbi fontos információkat osztott meg a jövő nyári viadalról. Elhangzott, hogy az EUG az olimpia utáni harmadik legnagyobb sportesemény a világon, egyben Európa legnagyobb viadala, amelyre ötezer sportolót várnak. Pfau Christa kitért arra is, milyen a jó önkéntes.

– Az önkénteseknek már a versenyt megelőző 1-2 hétben is feladataik lesznek. Legyen az akár a pályaépítés vagy mondjuk a sportolók ellátásához szükséges csomagok eljuttatása a versenyhelyszínekre, tehát egy ideális önkéntes mindenben aktívan és folyamatosan részt vesz – hangsúlyozta Pfau Christa.

Az önkéntes koordinátor beszélt továbbá a két helyszín, Debrecen és Miskolc sportágairól, a rendező egyetemekről és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségről (MEFS) is.

A szervezők ezután kognitív feladatokon keresztül, játékos vetélkedőn tesztelték a fiatalok problémamegoldó képességeit és az EUG-vel kapcsolatos tudásukat. Volt keresztrejtvény, szókereső, himnuszfelismerő verseny és sportos activity is, amelyeken a diákok nem csak jól szórakoztak, de fontos tudásra is szert tettek.

Az önkéntes segítők egy-egy ilyen világverseny kapcsán életre szóló élményekkel gazdagodhatnak, sok-sok szakmai tapasztalatot gyűjthetnek, nyelveket tanulhatnak és sok új barátra lelhetnek. Nem utolsósorban nélkülözhetetlen a munkájuk ahhoz, hogy a szervezők sikeresen és zökkenőmentesen bonyolíthassák le az adott sporteseményt.

Az EUG2024 leendő önkéntesei várhatóan január közepétől jelentkezhetnek majd. Sok-sok különböző feladat várja a segítőket, mint például csapatkísérés, akkreditáció, infópult vagy épp a média. A szervezők Miskolcon és Debrecenben egyaránt 600-600 önkéntes munkájára számítanak a 2024. július 12-24 közötti világversenyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pókémonnal hekkelték meg a Tankcsapdát
Pókémonnal hekkelték meg a Tankcsapdát
Olyan, mintha a debreceni banda énekelné, pedig nem...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Szerintük a tervezet nem felel meg a debreceniek érdekeinek.
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés