Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen 36 iskolájánál rendőr vigyáz a gyerekekre

| 2023. 09. 01 | 10:23:00
Szeptemberben reggel és délután irányítják a forgalmat, segítik a gyalogosokat.
Debrecen 36 iskolájánál rendőr vigyáz a gyerekekre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Ebben az évben is folytatjuk Az iskola rendőre programot. Megyénkben 129 általános iskola kapcsolódott hozzá, Debrecenben 35. Kibővítettük a programot, ennek okán Hajdú-Biharban 13, a cívisvárosban pedig egy középiskola is csatlakozott hozzá – jelentette be a szeptember 1-jei sajtótájékoztatón Bacsó Attila alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke a Csapókerti Általános Iskola előtt. Elmondta,

a program célja, hogy a gyerekek közlekedésre nevelését minél hatékonyabban végrehajtsák, hiszen a baleseti statisztikák is azt mutatják, ők nem teljesen ismerik a KRESZ-szabályokat.

Az iskolarendőrök KRESZ-oktatást nyújtanak az intézményekben, továbbá a tanárok is azt szorgalmazzák, hogy a diákok minél hamarabb megtanulják a közlekedési szabályokat, hogy ne érje őket baleset. A gyerekek a legsérülékenyebbek, az övék a legveszélyeztetettebb korosztály. – Szeptemberben a programhoz kapcsolódó iskolák előtt a tanítás kezdetekor és végén rendőr lesz, aki segíti a gyerekek érkezését, távozását. A rendőrség legerősebb partnere, a polgárőrség is részt vesz a programban és segíti a munkát. Remélem, el fogjuk érni, hogy minél kevesebb gyermek sérüljön meg megyénkben és az iskolák környékén.

Nagy Zsolt, a Csapókerti Általános Iskola intézményvezetője ismét örömmel üdvözölte a rendőrség jelenlétét az iskola közelében. Kiemelte, a tanév eleje nagyon fontos számukra, hiszen nemcsak a gyerekeket, hanem az autósokat is be, valamint vissza kell szoktatni a napi rutinba. – Egy nagy társasjátéknak vagyunk a részesei, és mi, pedagógusok ebben a játékban játékvezetőként veszünk részt a rendőrség segítségével. Ha ők mellettünk állnak, sokkal hitelesebb az, amit a gyerekeknek tanítunk, mondunk. A tanévnyitó ünnepségen is hangsúlyozom, ez egy veszélyes játék, mert a vesztes nagyon komoly veszteségeket szerezhet – közölte. Hangsúlyozta, javuló tendencia mutatkozik, ami annak köszönhető, hogy évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a közlekedésnevelésre, és a rendőrökkel szorosan együttműködve nemcsak kampányszerűen, hanem

az egész tanév folyamán gyakorlati helyzetekkel egészítik ki az elméleti képzést.

Abban bíznak, hogy a megszerzett tudást a gyerekek átadják azoknak a szülőknek, akik nem annyira figyelmesek, nem tartják be a szabályokat. – Nagyon fontos, hogy a változó körülményekre is felkészítsük a gyerekeket. A bizalmi elv lassan kezd kikopni, ezért nem is sulykolnám a gyerekekbe, bár a KRESZ még mindig említi. Ugyanakkor találkozhatnak fülhallgatóval, félig süketen közlekedő gyalogosokkal, rolleresekkel, kerékpárosokkal, hangosan rádiót bömböltető autósokkal, akik nem hallják a külvilág zajait. Azt gondolom, nemcsak önmagunkra, a másikra is figyelni kell. Erre kell felhívni a gyerekek és a szülők figyelmét is – mondta, hozzátéve, bízik benne, hogy a Csapókerti Általános Iskola előtt idén sem lesz személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, ami gyerekeket érint. 

CH

Kapcsolódó hírek
Független lesz a debreceni figyelőrendszer, de nem ingyen
Független lesz a debreceni figyelőrendszer, de nem ingyen
Az akkumulátoripar körüli hitvita lecsillapodásában bíznak, remélve, hogy a nyíltan hozzáférhető adatok nyugtatóan hatnak majd a kedélyekre.
Újabb debreceni klinikán tilos a látogatás
Újabb debreceni klinikán tilos a látogatás
A szigorítás visszavonásig érvényes.
Fuss egy kört ronda pulcsiban Debrecenben!
Fuss egy kört ronda pulcsiban Debrecenben!
A leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsik jó látványt ígérnek.
Campus 25: felnőttek, és sikerre vitték a lobogó lendületet
Campus 25: felnőttek, és sikerre vitték a lobogó lendületet
Debreceni sikertörténetet ünnepeltek a Lovardában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés