Bóvlimentes, röfögésben gazdag szórakozást kívánunk!

A főtér központi részét a mangalicatermékek árusítói foglalták el, de ez így is van jól, hiszen ez a három nap róluk szól, lévén I. Debreceni Mangalicafesztivál. Azért a valódi sztárok kétségtelenül a 10 napos mangalicamalacok voltak, akik anyjukkal és a többi mangalicával folyamatosan vonzották a (jobbára erősen 18 év alatti) nézőközönséget.
Apuka-anyuka pedig (feltéve, ha nem megszállott fitnessz-wellnessz- diétaőrültek) válogathatott a minőségi húsok, kolbászok, tepertők, kenőmájasok, szalonnák között. Jó húzással kitelepült egy pálinkaház is, hiszen igazi magyar disznóhúshoz valódi jó magyar pálesz dukál. Volt is sor rendesen, ilyet valóban nem mindennap ehet az ember. Az árusok sem voltak szigorúak: lehetett kóstolni, jó szívvel ajánljuk például a kenőmájast, egy tisztességes adag lilahagymával. Egyet viszont valaki magyarázzon meg: miért nem lehet a hagyományos, pálcikás vattacukrot árulni? Eddig ezzel ugyanis nem volt semmi baj.
Igazán nem lehetett panasz az árakra: természetesen nem mérhetők össze a hiperek hagyományos sertéstermékeivel, de ezek a cuccok meg is érik az árukat. Kolbász szálja 900, 1500 forint, mérettől függően, kenőmájas 1500/ kilótól, szalonna nagyjából 1200-ért. Ehhez jó kis házi sajtkülönlegességek, és desszertnek egy kis isteni mézeskalács, 300-tól. A merészebb csokifüggők édességnek is mangalicát válasszanak: 80 grammos táblás vagy drazsé formájú csoki, mangalicatepertővel 900-ért. (Igen, igen, a tepertőt borítja a csoki.) Aki fogyókúrázik, kezdje el inkább hétfőn, ugyanis az illatos buli vasárnapig tart…
Aki pedig mindezeket nem hiszi, kóstolja meg!


















