Hirdetés

Felfelé bukik a debreceni médiaguru

civishir.hu

2016.06.11. 14:14

Úgy tudjuk, az önkormányzati tévé első embere külpolitikai pályára lép.

Hirdetés

Hirdetés

Bár az anyavállalat Debreceni Vagyonkezelő Zrt-nél még nem tudnak róla, információnk szerint a Debreceni Városi Televízió munkatársainak már bejelentette Széles Tamás, hogy távozik posztjáról, aki, úgy tudjuk, az Egyesült Államokban kap diplomáciai feladatot.

A DV Zrt-nél még nem tudnak róla

A vagyonkezelőnél Széles távozásáról érdeklődtünk: van ennek köze ahhoz, hogy a DTV évente százmillió forintnál is több veszteséget termel? Várható-e a jövőben létszámleépítés a médiumnál? Várható-e szigorúbb gazdálkodás? Ki lesz Széles utódja? – kérdeztük az anyavállalatot. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága nem tárgyalt, nem hozott határozatot a Debrecen Városi Televízió Kft. ügyvezetőváltásáról – válaszolta Lőrincz Levente, a cégcsoport gazdasági igazgatója.

Széles 1998-ban, Kósa Lajos polgármesterré történő választását követően lett az önkormányzati televízió első embere, azóta ellentmondást nem tűrően vezette a DTV-t, nemcsak ügyvezetőként, hanem főszerkesztőként, riporterként. Regnálása idején számos botrány és kellemetlen sztori terhelte a tévét és személyét, de a rendszer feltétlen kiszolgálójaként posztja mindvégig megingathatatlan volt, sőt rendületlenül pumpálták a médiumba az adófizetők pénzét a tévébe. Széles legutóbbi azzal került a középpontba, hogy Kósa Lajos és Halász János fideszes képviselők társaságában ő is ott volt az emlékezetes új-zélandi Rolling Stones-koncerten, ám miután portálunk elsőként napvilágra hozta a hírt, országos botrány lett a kiruccanásból.

Kósa Lajos 2014-es polgármesterként való távozásával a DTV-vezér körül is érezhetően fogyni kezdett a levegő Debrecenben, így a váltás egyáltalán nem meglepő, az annál inkább, hogy homályos külpolitikai szerepet kap. Úgy tudjuk, utódja egyik kollégája lesz.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.