Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új aszfalt a Nagyerdőn és a Monostorpályi út egy szakaszán is

| 2023. 05. 10. | 16:07:00
Nagyszabású útfelújítás kezdődik a forgalmas debreceni helyszíneken.
Új aszfalt a Nagyerdőn és a Monostorpályi út egy szakaszán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A munkálatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Papp László, Debrecen polgármestere és Majer Tamás önkormányzati képviselő május 10-én a munkálatok egyik helyszínén, a Móricz Zsigmond út Auguszta klinika előtti szakaszán. 

Amint azt Papp László elmondta, ebben az évben összesen körülbelül 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat Debrecen úthálózatának fejlesztésére, felújítására, új utak építésére. Nagyfelületű aszfaltozásra ebben az évben körülbelül 1,8 milliárd forintot költ a város – az elmúlt évinek a háromszorosát –, 200 millió forint feletti összeg pedig a lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítést szolgálja. Több egysége van az idei közlekedésfejlesztési programnak: az első a nagyfelületű aszfaltozás, a második a már tervekkel és engedélyekkel rendelkező, lakossági kezdeményezésre megvalósuló utak építése, a harmadik pedig egy 25 utcát érintő útépítési „csomag” terveztetése. Ez utóbbi kapcsán a későbbiekben ad részletes tájékoztatást az önkormányzat, s közbeszerzési eljárás keretében már az idén szeretnék kiválasztani hozzá a kivitelezőket – mondta Papp László.

A polgármester jelezte: azért is fontos, hogy Debrecen gazdasága erős legyen, hogy ezeket a fejlesztéseket gyorsuló ütemben és nagyobb léptékben lehessen megvalósítani. 

A nagyfelületű aszfaltozások három részre oszlanak.

Elsősorban a nagy forgalmú utak nagyfelületű aszfaltozása, javítása történik meg, majd a kisebb forgalmú utak kerülnek sorra. Most az első ütem indul a város egyik legforgalmasabb útszakaszán, a Móricz Zsigmond úton. Ez az út egészségügyi intézményt szolgál ki, valamint átkötő út a város két másik, szintén igen forgalmas útja, a Pallagi út és a Dóczy József utca között. Így mindenképpen indokolt volt a Móricz Zsigmond útnak az Auguszta klinika bejáratánál, másrészt a Pallagi úti torkolatnál való fejlesztése, mely utóbbi helyszín szintén rossz állapotban van.

Emellett az ugyancsak nagy forgalmú Nagyerdei körút rosszabb állapotban lévő szakaszai – a nagyerdei strand gazdasági bejárata és az Egyetem téri parkoló közötti szakasz, a Simonyi út és a Martinovics utca közötti szakasz – is megújulnak. Ebben az évben a Nagyerdei körút nagy részét rendbe fogja tudni tenni a város.

A Monostorpályi út felújítása a Cseresznye utcától a buszfordulóig történik meg, valamint a Derekassy István és a Függetlenség utcát is érinti a felújítás. A nagyfelületű aszfaltozások első ütemének tervezett befejezési időpontja június közepe, a második ütem a nyár folyamán zajlik majd, a harmadik pedig szeptember és november között. A második és a harmadik ütemről később ad részletes tájékoztatást az önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!