Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kábítószerrel kereskedett, és mellkason lőtte haragosát Debrecenben

| 2023. 03. 31. | 12:40:00
Bíróság elé áll vádlott-társával együtt.
Kábítószerrel kereskedett, és mellkason lőtte haragosát Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart április 3-án a Debreceni Járásbíróság annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat lényege szerint az elsőrendű vádlott és a 20 éves sértett egymást régóta ismerték, haragos viszonyban voltak. A vádlott és a fiatal férfi 2021. május 6-án 21 óra körül barátaik társaságában tartózkodtak Debrecen belvárosában, egy sörözőben. Amikor az elsőrendű vádlott és a sértett a vendéglátóhely mellett, az utcán összetalálkoztak, a vádlott a haragos viszony miatt indulatos lett és megfenyegette a sértettet.

Az eset odáig fajult, hogy az elsőrendű vádlott elővette a lőfegyvernek látszó riasztótölténnyel töltött gáz- és riasztópisztolyát, amit a sértett mellkasához tartott, majd néhány centiméterről a 20 éves fiúra lőtt.

A sértett a lövés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a vádlott pedig a helyszínt elhagyta. A rendőrök a vádlott tartózkodási helyén kutatást tartottak, amely során lefoglalták az elkövetéshez használt gázriasztó pisztolyt, valamint 58 darab hozzá tartozó töltényt. A nyomozók a kutatás során egy simítózáras műanyag tasakban közel 2 gramm fehér port, míg egy másik tasakban közel 6,5 gramm zöld növényi törmeléket, valamint egy kábítószer kiméréséhez használt digitális mérleget találtak és foglaltak le. A szakértői vélemény szerint a fehér porból amfetamin, míg a szárított növényből a kannabiszra jellemző vegyület volt kimutatható. A mérleg felületén amfetamin, kokain és kannabionid vegyületeket azonosítottak.

Az eljárás során beszerzett adatok szerint az elsőrendű vádlott Debrecenben egy ismeretlen személytől szerezte be a kábítószert, amit továbbértékesített a barátainak.

A vád szerint 2021. július 20-án az első- és a másodrendű vádlottak a barátaikkal találkoztak Debrecen belvárosában, majd autóbusszal elutaztak Nagyhegyesre, ahol az egyik ismerősüknél kábítószert akartak fogyasztani. Az összejövetelen az elsőrendű vádlott a nála lévő amfetamin tartalmú porból megkínálta a társait, csíkokban kiadagolta és abból mindenki fogyasztott. Rövid időn belül a kábítószertől az elsőrendű vádlott rosszul lett, ezért a társai mentőt hívtak hozzá. Az orvos bejelentésére a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság rendőrei az ingatlanban kutatást tartottak, amely során az elsőrendű vádlott helyszínen maradt hátizsákjában közel 12 gramm amfetamint és más kábító hatású anyagot találtak és foglaltak le. A rendőrök a másodrendű vádlottal szemben is intézkedtek a helyszínen, nála egy tasakban közel 53 gramm halványsárga színű, porrá száradó masszát találtak, ami a szakértői vélemény szerint amfetamint tartalmazott. A vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A másodrendű vádlott elmondása szerint a kábítószert 2021. júliusában vásárolta egy debreceni pizzéria mellett ismeretlen személytől.

Az elsőrendű vádlott bűncselekménysorozata azonban ezzel nem ért véget.

Egy debreceni benzinkúton 2022. január 16-án 23 óra 50 perc körül utasként ült az egyik személygépkocsiban, amelynek sofőrjét a rendőrök éppen igazoltatták. Az intézkedés során a rendőrök az elsőrendű vádlott táskáját is átvizsgálták és a megérzésük nem csalt. A táskában kábítószert találtak, valamint 776 ezer forint készpénzt. Ezt követően az ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság 2022. január 19-én elrendelte a vádlott letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.