Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A foci vb után is lesz mit nézni a tévében!

| 2022. 12. 11. | 17:21:00
A világ legjobb hangulatú sporteseménye a héten kezdődik.
A foci vb után is lesz mit nézni a tévében!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A futball-világbajnokság lassan véget ér, de a hajrával párhuzamosan megkezdődik a 2022/20223-as PDC dartsvilágbajnokság, amelyet december 15. és január 3. között rendeznek meg a londoni Alexandra Palace-ban. A sportbarátoknak nem kell ketté szakadniuk, a labdarúgó-vb programját teljesen kikerüli a darts-vb, hiszen az elődöntő utáni napon rajtol, a katari bronzmeccs és döntő pedig 16 órakor kezdődik, azaz december 17-én és 18-án a kora délutáni és az esti dartsetap közé esik. 

Az első és a második fordulóban három nyert szettig tartanak a mérkőzések, egy szetthez három nyert leg szükséges. A világranglistája alapján az első 32 versenyző kiemeltként csak a második fordulóban kezdi meg szereplését, míg a Pro Tour-ranglista és a különböző selejtezők által kvalifikáltak az első fordulóban.

Peter Wright, a címvédő

A hagyományok alapján a címvédőt már az első napon porondra szólítják, azaz a skót Peter Wright lesz a nyitány sztárja. Az ő babérjaira tör a világranglista éllovasa, a tavaly előtti világbajnok, a walesi Gerwyn Price, valamint az első számú esélyes, a holland Michael van Gerwen. Nehéz lenne megjósolni, ki aratja le a babérokat január 3-án, hiszen a kiemeltek közül tulajdonképpen bárki befuthat. A fogadóirodák mindegyike Michael van Gerwent tartja a legesélyesebbnek, hiába csak harmadik a világranglistán. Érdekesség, hogy a címvédő Wright csak a negyedik favorit az oddsok szerint, a holland, a walesi és az angol Michael Smith, a tavalyi ezüstérmes végső sikerére is kevesebbet fizetnek. Az elmúlt öt évben négy különböző bajnokot avattak (Rob Cross, Michael van Gerwen és Gerwyn Price egyszer-egyszer, Peter Wright pedig kétszer nyert). Számolni kell ugyanakkor a másik walesi kiválósággal, Jonny Claytonnal, valamint a két fiatal angollal, Luke Humphries-zel és Joe Cullennel, akik idén több tornát is nyertek, és egyértelműen az elit tagjaivá váltak.

A darts-vb sokkal több mint egy nagy sportesemény. A különleges hangulata miatt még azok is nézik, akik szinte semmit sem tudnak a sportágról. A viktoriánus korban épült Alexandra Palace-ban patakokban folyik a sör, a folyamatosan éneklő tömeg minden 180-as dobásnál őrjöngésbe tör ki, és a szurkolók az extravagáns jelmezekkel is fergeteges miliőt teremtenek. A fesztiválhangulatra a pontot a legnépszerűbb játékosok, az érdekesebbnél érdekesebb karakterek teszik fel. 

Fallon Sherrock  (Fotók: PDC)

 

Érdekesség, hogy idén először három nő is megmérkőzhet a busás pénzdíjakért. A tinédzser Beau Greavesnek adják a legtöbb esélyt arra, hogy megtréfálja férfi ellenfelét, hiszen bombaformában játszott egész évben a nő versenyeken, 107-es átlaggal is nyert tornát, ami abszolút rekord a női mezőnyben. Mellette a nagy kedvenc Fallon Sherrock és a Lisa Ashton is borsot törhet férfi ellenfele orra alá. Utóbbi már negyedik alkalommal harcolta ki a részvételt, ami szintén nő rekord.

Az összdíjazás az előző vb-hez képest változatlan, 2,5 millió fontot osztanak szét a versenyzők között, amiből a bajnok 500 ezret (mintegy 235 millió forintot), a döntő vesztese pedig 200 ezret (94 millió forintot) tehet zsebre. Az első fordulóért 7500 fontot fizetnek, az első körben elért győzelem pedig 15 ezerre növeli ezt az összeget. Vagyis egy győzelemért már 7 millió forintnak megfelelő pénz jár, és körről körre emelkedik a kereset. A végső győzelemért és a félmillió fontért hét mérkőzést kell megnyerni.

A PDC darts-világbajnokságot Magyarországon a Sport TV közvetíti. A délutáni program magyar idő szerint 13.30-tól, az esti pedig este nyolctól kezdődik.

BeA

[Beillesztett cikk: Amikor Hófehérke és Seherezádé együtt könnyít magán – a darts-vb-n jártunk]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Iroda- és csempeházat mutatott be a Kiker Building Kft.
Hirdetés
Hirdetés
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Funkcionális élelmiszerek fejlesztéséről is szó esett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.